Sport

Departamentul de Integritate si Antifraudă din cadrul FRF a raspus conducerii Daciei Unirea Braila

Departamentul de Integritate si Antifraudă din cadrul FRF a raspus conducerii Daciei Unirea Braila

Dacia Unirea Brăila a aşteptat finalul ultimului meci oficial din 2017 pentru a-şi ataca public doi dintre foştii jucători din actualul sezon, ale căror contracte au fost reziliate după etapa a XVII-a.

După meciul cu Ştiinţa Miroslava, pierdut cu scorul de 1-4, antrenorul Alin Pânzaru a adus acuze jucătorilor Costel Roşu şi Gabriel Iosofache pentru rezultatele slabe din acest campionat. Pânzaru i-a făcut pe cei doi foşti jucători ai săi ”blatişti ordinari” acuzându-i că ”au vândut în draci” meciurile Daciei Unirea, echipă care după 21 de etape se află pe antepenultimul loc în clasament locul 18 cu 19 puncte.

Preşedintele Valentin Avramescu şi preşedintele executiv Auraş Braşoveanu, acesta din urmă şi membru în Comitetul Executiv al FRF, au declarat apoi că au sesizat Departamentul de Integritate şi Antifraudă din cadrul FRF în privinţa suspiciunii că cei doi jucători, Costel Roşu şi Gabriel Iosofache ar fi implicaţi în aranjarea pentru pariuri a unor meciuri ale propriei echipe, chiar dacă nu au dovezi concrete în acest sens.

Odată cu această sesizare, conducătorii clubului brăilean au respectat dispoziţiile aliniatului 2 al articolului 61 din Regulamentul Disciplinar al FRF, rezultând astfel că şi-au îndeplinit obligaţia de a denunţa imediat către FRF comportamente care atentează sau sunt susceptibile de atentare la integritatea meciurilor şi a competiţiilor organizate de federaţie. În plus, au făcut această sesizare şi pentru a nu intra sub incidenţa altor articole de regulament neclare.

Forul condus de Răzvan Burleanu a răspuns prin Adrian Stângaciu, şeful Serviciului Juridic al FRF, printr-o adresă din data de 12 decembrie 2017.

În prezent, pentru toate argumentele de mai sus şi în limitele informaţiilor publice existente, clubul ACS DACIA UNIREA BRĂILA nu poate fi sancţionat disciplinar pentru faptele pe care însuşi clubul le-a sesizat, scrie Stângaciu în Scrisoarea FRF adresată Daciei Unirea Brăila.

În concluzie, „jucătorii riscă sancţiuni în situaţia în care vor fi găsiţi vinovaţi, ancheta fiind iniţiată la iniţiativa clubului, a mai scris şeful Serviciului Juridic al FRF.

Rămâne de văzut dacă Gabriel Iosofache şi Costel Roşu vor fi singurii jucători ai echipei Dacia Unirea Brăila asupra cărora va plana suspiciunea corectitudinii lor sportive.

Costel Roșu este hotărât să dea în judecată clubul brăilean pentru daune morale și vrea să apeleze la avocatul Dan Idita, cel care l-a reprezentat pe Ștefan Bărboianu, în procesul pe care l-a câștigat cu Ionuț Negoiță, patronul celor de la Dinamo București, care-l acuzase de blat într-un meci cu Steaua.

Citiți întreaga scrisoare a FRF adresată clubului Dacia Unirea Brăila

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •