Administratie

Demisie din conducerea ANANP

Demisie din conducerea ANANP

Carmelia Mariana DRAGOMIR – BĂLĂNICĂ a depus astăzi la Guvern solicitarea de încetare a mandatului de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), instituție aflată în subordinea Ministerului Mediului, deoarece Partidul Social Democrat, al cărui membru este, nu mai este la guvernare.

”Ca urmare a faptului ca am ajuns pe acest post prin sprijin politic, consider că retragerea de la conducerea instituției este o decizie onorabilă. Sunt convinsă, că și cei care vor fi numiți acum, vor avea demnitatea sa se retragă când guvernul lor va fi înlocuit”, spune Carmelia Dragomir Bălănică.

Fostul vicepreședinte al ANANP spune că a fost o perioada de doi ani și jumătate cu activitate foarte intensă: am început cu demersurile pentru operaționalizarea ANANP pornind de la amenajarea unui sediu, documente de înregistrare fiscală, sigle, pagină web, recrutare de personal, înființarea Colegiului Științific, etc

Până în ianuarie 2019 a coordonat activitatea la Direcția Generală Managementul Ariilor Naturale Protejate și la Serviciul de Implementare Politici și Monitorizarea Biodiversității. După ianuarie 2019 a coordonat Serviciul Monitorizare Arii Naturale Protejate, Relația cu Comunitățile Locale, Proceduri Certificare de Marcă, Parcuri; Serviciul Monitorizare și Emitere Avize și Serviciul IT, Baze de Date, GIS și Analiză.   

Dragomir- Bălănică spune că în perioada cât a deținut funcția de vicepreședinte al ANANP a susținut în Parlament legea prin care s-au înființat structuri teritoriale fără personalitate juridică în toate județele. În județul nostru, la momentul actual, funcționează Serviciul Teritorial ANANP, format din 3 persoane, situat la adresa: Brăila, str. Mihai Eminescu, nr 8 – 8A, et. 1.

”Sub egida Președinției Consiliului Uniunii Europene am coordonat organizarea a două evenimente: – EGMIT reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră si reuniunea grupului de lucru a experților privind adaptarea (EGA) în domeniul schimbărilor climatice. Am acordat o maximă atenție problemelor cu care se confruntă ariile naturale protejate, protecției mediului și respectării legislației. Colaborarea, cu administrația publică locală, indiferent de culoarea politică, cu instituțiile publice deconcentrate, organizațiile nonguvernamentale și reprezentanții societății civile, a fost foarte buna, multe dintre acțiunile efectuate împreună conducând la intensificarea activității de protecție a mediului în cadrul ariilor protejate” a declarat Carmelia Mariana Dragomir – Bălănică.

Aceasta le mulțumește colegilor de la Brăila pentru susținere, partenerilor și colegilor de la București pentru  implicarea în proiectele realizate în parteneriat, unele dintre ele finalizate, iar altele în curs de derulare.

”După predarea documentelor către persoana care mă va înlocui, desemnată de noul guvern, voi reveni la Brăila. Le doresc succes pentru a duce mai departe proiectele în curs de implementare” a încheiat Bălănică prezentarea activității ei în cadrul ANANP.
Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •