Politica

De ce cred liberalii ca administratia PSD nu vrea eliminarea taxei pe apa de ploaie din facturi

De ce cred liberalii ca administratia PSD nu vrea eliminarea taxei pe apa de ploaie din facturi

Președintele PNL Brăila, consilierul județean Alexandru Dănăilă a declarat ieri într-o conferință de presă că liberalii au luptat pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie din facturile brăilenilor. Inițiativa lor, care a ajuns să se transforme în lege a fost ca un răspuns la abuzurile pe care administrația PSD și CUP Dunărea le-a făcut în ultimii ani.

Dănăilă spune că cetățenii brăileni au fost afectați financiar de aceste taxe care nu au făcut altceva decât să mărească profitul CUP Dunărea. Liberalii au încercat inițial să elimine această taxă printr-o hotărâre de CLM, dar nu s-a ținut cont de abuzurile celor de la CUP Dunărea, care în opinia liberalilor au furat banii oamenilor, fiind vorba de milioane de lei care au fost luați din buzunarele oamenilor în mod abuziv.

Liberalii au spus că au făcut mai multe adrese către Primăria Brăila, dar nici până astăzi nu le-a fost comunicată care este suprafața în metri patrați pentru care municipiul Brăila are contract cu CUP Dunărea și pentru care plătește taxă pe apa pluvială.

[quote]Primăria Brăila plătește tot din banii noștri către CUP Dunărea suma necesară pentru ca această societate să înregistreze profit. O să vă prezentăm în luna septembrie toate aceste adrese și răspunsuri pe care le-am făcut în corespondența cu primăria Brăila. Acestea sunt lucruri voite și gestionate abuziv atât de Primărie cât și de CUP Dunărea[/quote] a spus Alexandru Dănăilă.

Proiectul de lege inițiat de deputatul Vasile Varga viza doar eliminarea taxei pe apa de ploaie din facturile cetățenilor și preluarea sarcinii de a achita acestă sumă din bugetul local, parlamentari PSD au venit cu amendamente prin care s-au mai introdus și niște ajutoare sociale, care vor afecta mult mai mult bugetele locale.

Dănăila este de părere că adevaratul motiv pentru care Primarul nu va renunța la a taxa pe apa de ploaie pentru populație este faptul că asta ar însemna să se reducă substanțial sumele din care cei de la conducerea CUP Dunărea își primesc salariile și primele mari, precum și cei care care au contracte de lucrări cu această companie.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •