Sport

Dacia Unirea s-a răzbunat pe Metalul Buzău după înfrângerea din tur

Dacia Unirea s-a răzbunat pe Metalul Buzău după înfrângerea din tur

Dacia Unirea Brăila a pornit vineri, pe stadionul din Însurăței, cursa pentru ieșirea din subsolul clasamentului. Jucătorii lui Florentin Petre au câștigat cu 4-1 (4-0) meciul cu Metalul Buzău din prima etapă a returului și au acumulat 11 puncte după 16 etape. 

În minutul 8, după o lovitură liberă din propria jumătate de teren, Dacia Unirea a deschis scorul. Patrick Petre a primit o pasă în adâncime, a intrat în careu și a trimis în fața porții, iar Vali Robu a trimis în plasă de la 7 metri, pe colțul lung, 1-0.

În minutul 12 Florin Lungu a trimis o ”torpilă” de la circa 30 de metri, direct în vinclul porții apărate de Toader, 2-0.

În minutul 15, Paul Cubleșan a fost faultat de Ispir în colțul careului de 16 metri, după o combinație cu Patrick Petre, iar centralul Haivas Viorel Mihai din Botoșani a arătat punctul de la 11 metri. Patrick Petre a executat în dreapta portarului, 3-0.

Buzoienii au avut o primă ocazie în minutul 30, când Sabin Sava a șutat de la 10 metri, pe colțul scurt, dar portarul George Tudor a scos cu piciorul, ca la handbal. Peste două minute Cubleșan a șutat din interiorul careului, dar portarul oaspeților a reținut. În minutul 34 brăilenii și-au majorat avantajul. La un corner de pe partea stângă a atacului brăilenilor, Patrick Petre a centrat pe bara a doua, mingea l-a depășit pe portarul buzoian și Florin Lungu a reluat cu capul în poartă, din 7 metri, 4-0.

În minutul 41 Cubleșan a încercat un șut de la marginea careului, dar un fundaș a deviat în corner. Lovitura de colț a rămas fără rezultat și scorul la pauză a rămas 4-0.

În repriza a doua brăilenii nu au mai forțat, au încercat să aibă o posesie bună, dar au încercat să se menajeze și să facă și puțin spectacol pentru cei circa 300 de spectatori prezenți la meci.

Buzoienii au avut o primă ocazie de gol în această repriză în minutul 48, când Iacob a șutat de la circa 25 de metri peste poarta lui Tudor. Două minute mai târziu Ispir a executat o lovitură liberă de la 22 de metri perpendicular pe poartă, dar mingea a trecut puțin peste transversala porții brăilenilor. În minutul 54 fundașul central Păun a urcat în atac, la un corner al oaspeților și a reluat periculos cu capul din 6 metri, dar mingea a trecut puțin pe lângă poartă.

În minutul 69 Patrick Petre a luat o acțiune pe cont propriu de la centrul terenului, a pătruns în careu dar nu a mai avut forța să șuteze periculos și portarul oaspeților a reținut șutul pe colțul scurt. Oaspeții au ripostat rapid și în minutul următor Ispir a șutat puternic de la 22 de metri, dar mingea a lovit bara transversală, aproape de vinclu.

În minutul 86 oaspeții au reușit să înscrie golul de onoare. De data aceasta șutul de la circa 22 de metri a lui Ispir nu a mai ratat ținta și a intrat în vinclul din stânga portarului Tudor, 4-1.

În minutul 88 Duțu a scăpat de la centrul terenului a ajuns la marginea careului, dar a încercat un dribling în plus și a întârziat pasa la Manole.

Ultima ocazie de gol a meciului a aparținut brăilenilor, în minutul 90+1, când Manole a executat o lovitură liberă din lateral stânga, direct pe poartă, dar portarul Metalului a reținut și scorul final a rămas 4-1 pentru Dacia Unirea Brăila.

Dacia Unirea Brăila: Tudor – Poștoarcă, Paliu, Cotigă (min. 58 A. Pleșa), Novac – V. Robu (min. 74 Al. Duțu) , Ioniță, Lungu (min. 74 L. Manole) , Cubleșan – P. Petre, G. Batchabi (min. 72 Apostolache).

În etapa următoare Dacia Unirea va juca în deplasare la ultima clasată, Recolta Gheorghe Doja, acolo unde nu au voie să rateze cele 3 puncte.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •