Sport

Dacia Unirea retrogradată matematic după a patra înfrângere consecutivă fără gol marcat

Dacia Unirea retrogradată matematic după a patra înfrângere consecutivă fără gol marcat

Contrar așteptărilor, Dacia Unirea a ținut piept în prima repriză celor de la FC Argeș, dar după 0-0 la pauză au cedat cu 0-2. Piteștenii au tratat de sus echipa brăileană și și-au bătut joc de câteva ocazii de gol, ratând și un penalty, la scorul de 0-0.

Înfrângerea din etapa a 33-a a făcut din echipa brăileană prima retrogradată matematic din Liga a 2-a, o contraperformanță realizată chiar în anul în care fotbalul brăilean a împlinit 100 de ani de existență.

Disputa cu brăilenii a fost una mult mai grea decât preconizau jucătorii alb-violeți, care timp de o repriză, au fost chinuiți de formația lui Florentin Petre, care nu mai avea nimic de pierdut.

În minutul 6 Năstăsie a intrat în careul gazdelor, dar centrarea sa la marginea careului mic nu a găsit nici un coechipier. Trei minute mai târziu Florescu a centrat de pe dreapta pe stânga pentru Năstăsie, dar acesta întârzie să-și așeze mingea și a șutat de la 14 metri peste poartă. În minutul 13
Jallow pasează la 15 metri pentru Ciucureanu, care şutează, însă mingea e blocată şi iese în corner. În minutele 17 și 22 Mihalcea a executat două lovituri libere și a trimis în careu, dar portarul și apărătorii oaspeților au respins.

În minutul 26 Năstăsie are un şut slab din 7 metri lateral stânga, la colţul scurt, însă Moldoveanu reţine. În minutul 33 Raul Costin a șutat din afara careului peste poartă, pentru ca peste un minut Năstăsie să șuteze de la circa 14 metri puțin peste poarta lui Moldoveanu.

În minutul 36 Ciucureanu intră în careu cu mingea la picior, dar este deposedat de Hreniuc la 12 metri. Prima repriză s-a încheiat după o centrare a lui Popa de pe dreapta, pentru Barbu, care de la 11 metri a trimis slab pe lângă bara din stânga porții brăilene.

În minutul 47 Năstăsie a șutat la poartă, mingea a lovit pământul și Moldoveanu a deviat peste poartă de sub transversală. În minutul 50
Alin Popa este faultat în careu de către Băluță, iar centralul dictează 11 m. Florescu a executat în stânga și Moldoveanu a ghicit colțul și a respins în față. Florescu a urmărit dar a trimis din 7 metri puțin pe lângă vinclu. Un minut mai târziu Konyeha a șutat de la 14 metri, dar portarul Grecu a reținut.

Piteștenii au deschis scorul în minutul 52 prin Vasile Buhăescu. Atacantul argeșean a marcat din 6 metri în urma unei lovituri de colț executate de pe stânga de mijlocașul Alin Popa. În minutul 56 Buhăescu a reluat din 3 metri, dar Moldoveanu a respins în corner.

În minutul 62, în urma unei respingeri a lui Moroianu, mingea a ajuns la Florescu care l-a învins pe portarul gazdelor cu un șut din vole de la 22 de metri, care s-a dus în vinclu, 0-2.

În minutul 65 Stan trimite o pasă lungă la marginea careului pentru Buleică, acesta a retrimis pentru Buhăescu, dar Coteț a degajat din 6 metri.

În minutul 74 Mihalcea a executat o lovitură liberă de la 20 de metri, dar Grecu a reținut fără probleme. În minutul 82 argeșenii puteau să înscrie și al treilea gol, dar și-au bătut joc de ocazie. Barbu l-a deposeat pe Van der Driest, a pătruns în careu, a driblat portarul și de la 8 metri în loc să șuteze a pasat în centru la Buhăescu, care a deviat în dreapta la Enceanu, însă acesta a fost semnalizat în offsaid.

Dacia Unirea: Iul. Moldoveanu – Coteţ, Moroianu, Diakite (min.62 Sava), R. Băluţă – Val. Robu, D. Mihalcea, Van den Driest, Ciucureanu (min.72 Băcanu) – Konyeha (min. 59 Dragoș Cheleș), Jalow. Antrenor: Florentin Petre

FC Argeş: N. Grecu – Tofan (min.77 Nilă), Vişa, Hreniuc, Ct. Stan – R. Costin, Alin Popa (min.63 Buleică), I. Năstăsie (min.63 Enceanu), Ed. Florescu – Ct. Barbu, Buhăescu. Antrenor: Augustin Eduard.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •