Sport

Dacia Unirea învinsă pe teren propriu de liderul seriei a II-a din Liga a 3-a

Dacia Unirea învinsă pe teren propriu de liderul seriei a II-a din Liga a 3-a

Dacia Unirea Brăila și Unirea 04 Slobozia au oferit un meci frumos în etapa a X-a din Liga a 3-a, încheiat cu victoria ialomițenilor cu 2-0. A fost un meci cu doar două goluri, dar cu multe ocazii mari, un penalty și o eliminare, ambele împotriva echipei brăulene.

Până în minutul 60 Dacia Unirea Brăila a prestat un joc bun, având mai multe situații de a marca la poarta lui Poiană, dar lipsa de experiență a tinerilor fotbaliști pregătiți de Florentin Petre s-a văzut și de data aceasta. Slobozia a avut primul șut periculos pe poartă în minutul 10, când Tudor a reținut un șut al lui Danciu de la 22 de metri. În minutul 15 Cosentino a bătut un corner de pe dreapta, iar Duțu a reluat cu capul din 4 metri pe lângă poartă.

În minutul 26 Brăila a trecut de la extaz la agonie. O lovitură liberă de la marginea careului executată în zid a pus echipa oaspete pe contraatac și aceștia au deschis scorul. Libotte a pătruns cu mingea la picior de pe dreapta spre centru, dar a fost faultat la marginea careului de Lazăr. Cosentino a executat în zid și oaspeții au declanșat contraatacul. Mingea a ajuns în dreapta la Moise, care a trecut ușor de Moroianu și a centrat în centrul careului. Năstase a luftat în zona punctului cu var și mingea a ajuns la Moldovan, care a șutat de la 14 metri pe colțul scurt și l-a învins pe Tudor, 0-1.

Cea mai mare ocazie de gol a aparținut celor de la Dacia Unirea în minutul 41. Ștefăniță Sava a șutat puternic de la aprape 30 de metri, mingea a lovit transversala în zona vinclului și a revenit în teren, iar Cristea, aflat la 4 metri de poartă, a trimis cu capul în transversală și apoi fundașii oaspeților au degajat.

Peste două minute Danciu a executat un corner, la care Dinu a trimis cu capul din 6 metri, dar Tudor a reținut de la rădăcina barei. Astfel scorul la pauză a rămas 0-1 și brăilenii încă mai sperau.

Partea a doua a meciului a început cu o pătrundere a lui Cosentino, dar acesta a fost blocat în careu și mingea a ieșit în corner. Un minut mai târziu a fost rândul lui Moise să aibă o acțiune personală încheiată cu un șut respins de Tudor, apoi Cisse a degajat din 7 metri.

În minutul 58 Danciu a șutat de la circa 25 de metri, dar tudor a respins în corner de lângă bară. Peste două minute Năstase a pătruns pe partea stângă și a intrat în unghi, dar Libotte l-a faultat inutil și centralul a dictat penalty. Adrian Răduca a executat lovitura de pedeapsă, în dreapta, în timp ce portarul Tudor s-a dus în partea opusă, și oaspeții și-au mărit avantajul.

În minutul 68 Constantin Toma a pătruns în careu, dar a fost blocat la 7 metri de Cisse, care a trimis în corner. Peste trei minute Cosentino a executat o lovitură liberă de la circa 25 de metri, dar a trimis peste poartă.

În minutul 74 Dacia Unirea a rămas în 10 oameni. Brice Goupy l-a faultat din spate, la centrul terenului, pe Moldovan și a primit al doilea cartonaș galben.

Brăilenii nu au mai contat în atac, iar sarabanda ocaziilor la poarta lui Tudor a continuat. În minutul 77 Moldovan a reluat cu capul din 7 metri o centrare venită de la Toma, dar portarul Tudor a scos cu un reflex extraordinar. Un minut mai târziu Moise s-a debarasat ușor de doi jucători brăileni și i-a pasat în stânga lui Toma, al cărui șut a fost respins în corner de Tudor.

În minutul 80 Moise a centrat de pe stânga la 6 metri, dar Danciu a trimis peste poartă. În minutul 85 Bady l-a faultat pe Herțu în colțul careului de 16 metri, dar lovitura liberă executată de Moise pe colțul scurt a fost scoasă de Tudor în corner.

În minutul 88 Cosentino a trimis primul șut pe spațiul porții al echipei brăilene în repriza a doua, după o acțiune pe partea stângă, acesta a șutat pe colțul scurt și Poiană a reținut.

Aceasta a fost ultima ocazie de gol a meciului și Brăila se poate declara mulțumită că a scăpat doar cu două goluri primite, un merit pentru acest fapt avându-l portarul și căpitanul echipei, George Tudor.

Dacia Unirea Brăila: Tudor – Libotte (min. 82 A. Dobre), Moroianu, Cisse, Cosentino – V. Robu (min. 71 Abdul Fatai), Goupy, Brice, Sava – Cristea, Duțu (min. 84 Sloată).

Unirea 04 Slobozia: Poiană – Comșa, Ibrian, Lazăr, Dinu (min. 79 Dumbrăvean) – Lemnaru, Danciu, Năstase (min. 63 Toma), Moldovan – Moise (min. 90 Bolojan), Răduca (min. 83 Herțu).

După 10 etape Dacia Unirea a rămas cu 7 puncte speră ca Agricola Borcea și Axiopolis Cernavodă să nu câștige meiurile de astăzi pentru a nu coborâ mai jos de locul 13. Etapa viitoare, echipa pregătită de Florentin Petre se va deplasa la Afumați, o altă echipă care se luptă pentru promovarea în Liga a 2-a.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •