Sport

Dacia Unirea Brăila – un nou început

Dacia Unirea Brăila – un nou început

În cursul zilei de ieri cluburile sportive care au depus proiecte pentru finanțare de la Consiliul Județean Brăila au primit răspunsul Comisiei de analiză a proiectelor sportive. Proiectul depus de ACS Dacia Unirea Brăila intitulat „BRĂILA-100 ani de tradiție în fotbal” a fost declarat eligibil, cu propunere de finanțare de 556.225 lei. În ședința CJ de la finalul acestei luni propunerea comisiei va intra pe ordinea de zi spre aprobare.

Chiar dacă suma este modică comparativ cu sumele alocate de alte autorități publice structurilor sportive similare nouă, din punctul  nostru de vedere este foarte important semnalul transmis de autoritățile locale brăilene, acela că au găsit forma legală de finanțare și că sunt alături de fotbalul brăilean și de clubul fanion, Dacia Unirea Brăila, drept pentru care mulțumim consilierilor județeni, indiferent de culoarea politică, comisiei de analiză a proiectelor sportive și, personal, domnului președinte Francisk Iulian Chiriac pentru înțelegere și sprijin!” este mesajul transmis de conducerea clubului brăilean.

Astfel, după o perioadă foarte grea în ultimul an competițional, cu momente  extrem de dificile, încărcate mai ales din punct de vedere emoțional, cu intrarea în insolvență, respectiv retrogradarea echipei în anul aniversării centenarului, iese soarele și pe strada fotbalului brăilean și acum ar putea trece la reconstrucția activității clubului, la un nou început.

”Cu toții trebuie să înțelegem că în momentele dificile ale vieții, inevitabile uneori, este foarte important să-ți păstrezi echilibrul, să încerci să te stabilizezi și să aștepți momentul prielnic pentru a încerca să te ridici din nou. Mulțumim celor care ne-au sprijinit în toate aceste clipe grele, mulțumim și celor care ne-au criticat, uneori pe bună dreptate. Considerăm că am devenit mai înțelepți, că am învățat din greșeli, – lucru pe care îl așteptăm acum de la toți cei din jurul echipei -, iar acum e momentul să trecem, prin efortul tuturor, la reconstruție” spun cei din conducerea ACS Dacia Unirea Brăila .

Dacă pe plan financiar lucrurile par a intra în normal, pe plan sportiv conducerea clubului se bazează pe entuziasmul staff-lui tehnic în frunte cu antrenorul Florentin Petre și a tinereții majorității componenților lotului actual. Conducerea clubului va încerca să recupereze timpul pierdut și să accelereze pregătirile pentru noul sezon.

Ne dorim să facem cât de repede câteva transferuri de jucători cu experiență, care, alături de nucleul de copiii talentați brăileni, să formeze o echipă competitivă care să atace o clasare în partea superioară a clasamentului seriei a II-a din Liga a 3-a. În funcție de  desfășurarea evenimentelor, în pauza de iarna conducerea clubului își propune să stabilească obiectivele sportive pe termen scurt și mediu.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •