Sport

Dacia Unirea Brăila s-a calificat în etapa a III-a a Cupei României după victoria cu 4-1 (1-1) în fața Viitorului Ianca

Dacia Unirea Brăila s-a calificat în etapa a III-a a Cupei României după victoria cu 4-1 (1-1) în fața Viitorului Ianca

Astăzi, la Însurăței, s-a disputat meciul dintre Dacia Unirea Brăila și Viitorul Ianca, partidă contând pentru etapa a II-a a Cupei României la fotbal. După ce sâmbătă, în etapa a II-a din Liga a 3-a, Viitorul Ianca s-a impus în meci direct cu 2-1, astăzi echipa lui Florentin Petre a câștigat cu 4-1, după ce a fost condusă din nou.

Dacia Unirea a aliniat cel mai bun 11 pentru a se revanșa după înfrângerea din campionat, în timp ce Viitorul Ianca a început o o echipă aproape complet nouă față de meiul din campionat, dorind să își menajeze titularii pentru partida de sâmbătă, din campionat, cu Oțelul Galați.

Meiul a avut un început anost, cu o tatonare din partea ambelor echipe, jucătorii pregătiți de Laurențiu Ivan încercând să închidă drumul spre poarta tânărului de 17 ani, Mădălin Stroe.

O primă acțiune mai periculoasă a avut loc în minutul 13, când după o acțiune personală a lui Patrick Petre, acesta i-a pasat la 18 metri, poziție centrală, lui Vîlceanu, dar șutul acestuia a trecut pe lângă poartă.

În minutul 30, Dacia Unirea Brăila încerca să construiască un atac din propria jumătate de teren, cu pase menite să desfacă apărarea celor de la Ianca, dar o pasă la portar a lui Florin Lungu l-a prins pe picior greșit pe Stanciu, iesit la 18 metri de poartă, mingea a trecut pe sub piciorul acestuia și a intrat în poartă, 1-0 pentru Viitorul Ianca!

Dacia Unirea a ieșit la atac și în minutul 32 Ioniță a șutat pe lângă poartă de la circa 25 de metri, iar trei minute mai târziu Cocîrlă a șutat și el pe lângă poarta lui Stroe, un șut din interiorul careului, la colțul lung. În minutul 38, după o acțiune prelungită de atac a celor de la Dacia Unirea Brăila, mingea a ajuns în careu la Ioniță, dar șutul acestuia de la 12 metri lateral stânga a fost deviat în corner de Stroe.

Dacia Unirea a continuat să pună presiune la poarta lui Stroe, cei de la Ianca fiind masați practic în propria jumătate de teren. În minutul 43, după un corner de pe stânga, mingea a ajuns la 8 metri la Vîlceanu, dar șutul acestuia a fost respins de pe linia porții, cu piciorul, de Mădălin Stroe.

În minutul 45 arbitrul a acordat o lovitură liberă de la 25 de metri pentru un henț. Patrick Petre a executat impecabil, la vinclu și a restabilit egalitatea. Imediat să fluierat finalul primei reprize.

La pauză Florentin Petre și-a muștruluit zdravăn elevii, iar la reluare jucătorii Daciei Unirea Brăila au intrat mult mai montați și în mai puțin de 15 minute au marcat de 3 ori.

În minutul 47 Patrick Petre a șutat de la 17 metri la colțul lung și a adus echipa pregătită de tatăl său în avantaj. În minutul 30 cei de la Ianca au avut o lovitură liberă de la circa 30 de metri, poziție centrală. Pungă a executat direct pe poartă, Stanciu a respins în față, dar marius Coman a reluat din 6 metri pe lângă poartă.

În minutul 52 Patrick Petre a pasat lui Vîlceanu la marginea careului, iar acesta a șutat la colțul lung și a majorat scorul pe tabela de marcaj, 3-1 pentru Dacia Unirea. În minutul 55 Batchabi a intrat în careu și a fost faultat de portarul Stroe. Cocîrlă a executat lovitura de pedeapsă și a trimis în vinclul porții lui Stroe, 4-1.

Cu un avantaj confortabil pe tabela de marcaj cei de la Dacia Unirea au oprit motoarele. În minutul 61, după o acțiune a lui Mucuță, mingea a ajuns la Pungă, dar șutul acestuia din urmă a șutat pe lângă poartă. În minutul 77 Petre a intrat în careu și a șutat la poartă, dar Stroe a respins. În minutul 85 Stănciulescu a șutat de la distanță, dar Stanciu a reținut, iar în minutul 89, după un corner de pe dreapta, executat de Stănciulescu, Mucuță a trimis din 8 metri pe lângă poartă și meciul s-a terminat cu scorul de 4-1, iar Dacia Unirea Brăila merge mai departe în Cupa României.

Dacia Unirea Brăila: Stanciu – Cocîrlă, Arnaud (min. 70 Moroianu), Paliu, Păvălache – Vâlceanu (min. 70 Zamfir), Ioniță (min. 60 Apostolache), P. Petre, Lungu, S. Sava (min. 46 Novac)- Al. Duțu (min. 46 Batchabi).

Viitorul Ianca: Stroe – L. Coteț (min. 84 Colniceanu), Stănciulescu, Postolea, Cireașă – Ndigwe (min. 73 Olenic), Cr. Irimia, A. Ion, G. Pungă (min. 73 G. Puia) – M. Coman (min. 57 Mucuță), R. Cristea (min. 57 Buzatu)

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •