Sport

Dacia Unirea Brăila încheie anul 2020 cu o victorie cu 4-0

Dacia Unirea Brăila încheie anul 2020 cu o victorie cu 4-0

Dacia Unirea Brăila a încheiat anul 2020 cu o victorie cu 4-0 în fața celor de la Avântul valea Mărului și speră ca SC Oțelul Galați să nu câștige la mai mult de 6 goluri, în meciul cu CSM Rm. Sărat pentru a ierna în fotoliul de lider al seriei a II-a din Liga a 3-a.

În prima repriză Dacia Unirea a dominat clar meciul, dar haotic, cu ocazii ratate cu multă ușurință.

Prima ocazie a meciului a fost a celor de la Valea Mărului. În minutul 10 Naparlica a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, direct pe poartă, iar portarul Andrei a respins în corner de lângă bară. În minutul 18 Spânache l-a deposedat în preajma propriului careu pe Vâlceanu și a șutat cu boltă, iar portarul Brăilei s-a întrebuințat serios să evite un gol marcat de la peste 70 de metri.

Brăilenii au continuat să atace și să paseze excesiv de mult, plimbând mingea dintr-o parte în alta a careului de 16 metri fără să găsească breșe în apărarea oaspeților. Cei de la Valea Mărului au creat însă panică de fiecare dată când s-au apropiat de careul brăilenilor.

În minutul 34, la capătul unei acțiuni de atac a gazdelor, pe traseul Petre – Lungu – Cocîrlă, Patrick Petre a șutat de la 16 metri în piciorul unui apărător al oaspeților, mingea a ajuns la Narcis Ioniță care a șutat de la 30 de metri mult în afara cadrului porții.

În minutul 38 Lungu combină cu Petre și a șutat de la marginea careului, însă portarul Olaru a respins. Mingea a ajuns la Vîlceanu, în partea dreaptă, care a șutat de la 6 metri sub transversală, dar mingea a căzut în fața liniei porții. Acțiunea de atac a brăilenilor a continuat până când Lungu a pierdut controlul mingiei la 30 de metri de poarta adversă și oaspeții au declanșat contraatacul. Spânache a trecut cu mingea în jumătatea brăilenilor și i-a pasat lui Partenie, însă acesta a fost ajuns de Fendoung, care a trimis în corner. În minutul 43, Fendoung, urcat în atac, i-a pasat în careu lui Moroianu, dar fundașul Daciei a șutat de la 10 metri, nemarcat, în piciorul portarului Olaru.

În minutul 45+1 Vîlceanu a fost faultat la circa 25 de metri de poarta adversă. Patrick Petre a executat lovitura liberă, dar Olaru a respins de sub transversală, apoi arbitrul a fluierat finalul primei reprize, încheiate la egalitate, scor 0-0.

În minutul 46 Petre a șutat de la circa 22 de metri, dar Olaru a respins în lateral. Acțiunea Brăilei a continuat și Lungu a șutat de la marginea careului, pe colțul scurt, însă Olaru a respins din nou, de data aceasta în corner. Lovitura de colț a fost executată scurt de Petre la Robu, acesta i-a repasat lui Patrick Petre care a centrat pe colțul scurt, Batchabi a încercat să reia cu, dar a trimis în pământ și tot el a șutat din 4 metri ușor lateral stânga, pe colțul scurt, sub transversală, 1-0 din minutul 47. Cei de la Valea Mărului au reclamat un henț la atacantul Daciei Unirea, însă arbitrul a validat golul.

În minutul 50 Robu a combinat cu Petre, apoi a intrat în careu și după ce la driblat pe Olaru a intrat în unghi mort și a vrut să centreze în spate pentru Ioniță, dar a fost blocat de Drăgan și Olaru a prins mingea. În minutul 53 Ioniță a executat o lovitură liberă de la 24 de metri ușor lateral stânga, dar șutul său, pe colțul scurt, a trecut pe lângă bară.

În minutul 55 oaspeții au avut șansa egalării, dar șutul lui Spânache de la 12 metri lateral stânga, pe colțul lung, a trecut paralel cu poarta. Oaspeții au rămas la minge dar au pierdut-o repede și brăilenii au declanșat un contraatac rapid pe partea stângă a atacului lor, Robu a avansat și i-a pasat în adâncime lui Patrick Petre venit în viteză pe lângă apărătorii celor de la Valea Mărului, a intrat în careu și a fost întâmpinat de Olaru, iar atacantul brăilenilor a pasat în centru pentru Cocîrlă, aflat liber la 7 metri, iar acesta a trimis mingea în poartă, 2-0 din minutul 56.

În minutul 66 Avântul Valea Mărului a avut o lovitură liberă de la 25 de metri. O. Moise a executat peste zid, dar portarul Andrei a reținut fără probleme o minge care se ducea sub bara transversală. Un minut mai târziu brăilenii au ripostat cu un atac rapid. Petre a centrat din colțul careului, în fața porții, pentru Ioniță, dar acesta a fost surprins în poziție afară din joc. Dacia Unirea a continuat să rămână în ofensivă și în minutul 68 Petre a executat o lovitură liberă din lateral stânga, direct pe poartă, la bara a doua, însă mingea a lovit transversala, aproape de vinclul porții apărate de Olaru.

În minutul 70 Cocîrlă a încercat o pătrundere pe partea dreaptă, dar a fost faultat de Iancu. Petre a executat lovitura liberă și a centrat în careu, dar Robu a reluat din 8 metri peste poartă.

În minutul 76 Petre a șutat de la marginea careului, pe colțul scurt, dar mingea a lovit bara din stânga portarului Olaru. Un minut mai târziu petre i-a pasat în careu lui Păvălache, dar acesta a șutat în portar. Oaspeții au pornit un contraatac, Spânache i-a pasat la marginea careului lui Ignat, dar șutul acestuia a fost prea slab și Andrei a reținut.

În minutul 78 Păvălache l-a faultat pe Partenie la 24 de metri. Spânache a executat lovitura liberă, dar Andrei a respins în lateral.

În minutul 83 Patrick Petre a finalizat o acțiune rapidă de atac a gazdelor cu un șut de la marginea careului, dar peste poarta lui Olaru. Un minut mai târziu Petre a pătruns spre poarta oaspeților și i-a pasat în careu lui Robu, dar acesta a vrut să trimită pe lângă portar, la colțul scurt, însă Olaru a respins cu piciorul în corner.

În minutul 85 Moroianu a trimis o pasă lungă pentru Patrick Petre, acesta a pătruns în careu și a șutat din colțul careului de 6 metri în vinclul din stânga portarului Olaru, 3-0.

În minutul 87 Ioniță a pierdut o minge în jumătatea adversă de teren și oaspeții au declanșat un contraatac, Spânache a pătruns până în careu, dar a șutat în plasa laterală.

În minutul 88, Dacia Unirea Brăila a marcat și golul 4. Lungu a centrat de pe partea dreaptă la 10 metri, pentru Valentin Robu, care a șutat în stânga portarului Olaru, rămas țintuit pe linia porții, mascat de un coechipier.

Dacia Unirea Brăila a jucat în formula: Cr. Andrei (min. 88 A. Mihai) – Paliu, Moroianu, Fendoung, Păvălache – Cocîrlă (min. 80 Apostolache), N. Ioniță (min. 88 R. Oană), Lungu, Vîlceanu (min. 46 V. Robu) – C. Zamfir (min. 46 Batchabi), P. Petre.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •