Sport

Dacia Unirea Brăila eliminată din Cupa României de Gloria Buzău

Dacia Unirea Brăila eliminată din Cupa României de Gloria Buzău

Dacia Unirea Brăila a fost eliminată din Cupa României în turul IV. Echipa antrenată de Florentin Petre a pierdut în minutele de prelungiri meciul cu echipa de Liga a 2-a, SCM Gloria Buzău. Golul victoriei echipei buzoiene a fost marcat după o preluare suspectă de henț a autorului golului. Cu 10 minute înaintea finalului de meci brăilenii marcaseră, dar golul a fost anulat pentru o poziție de offsaid la autorul golului, decizie contestată de echipa brăileană.

Dacia Unirea a început bine meciul de la Însurăței și au creat o primă fază periculoasă la poarta oaspeților în minutul 6, când Zamfir a scăpat spre poartă, dar portarul Horeboiu a iueșit și l-a blocat. Un minut mai târziu, la un corner executat de Petre, Shedrack a trimis cu capul peste poarta buzoienilor.

În minutul 12 Tucaliuc a șutat de la 25 de metri dar Stanciu a reținut, apoi Ciobanu a intrat în careu, dar Paliu a trimis în corner. Brăilenii au plecat pe atac și Cocîrlă a ajuns până în careul advers, dar înconjurat de trei adversari a pasat greșit.

În minutul 17 Petre a fost faultat la 25 de metri de poarta oaspeților. Tot el a executat lovitura liberă, pe colțul scurt, dar portarul Gloriei a reținut. În minutul 22 Ciobanu a șutat de la marginea careului, dar pe lângă poarta apărată de Stanciu.

Dacia Unirea a mai avut o ocazie de a deschide scorul în minutul 24, la șutul lui Cocîrlă de la 18 metri, dar Horeboiu a scos de sub transversală în corner. Două minute mai târziu Patrick Petre a executat o lovitură liberă de la peste 25 de metri dar portarul buzoienilor a reținut.

În minutul 27 SCM Gloria Buzău a deschis scorul. Tucaliuc a centrat de pe dreapta, Stoica a încercat să reia dar a fost blocat de Shedrack, însă fundașul brăilenilor nu a degajat la timp și Stoica s-a ridicat și a trimis mingea din 8 metri în dreapta lui Stanciu, 0-1.

În minutul 32 putea fi 0-2. Pațurcă a rămas singur la 20 de metri de poarta brăilenilor, a intrat în careu, l-a driblat pe Stanciu, dar a intrat în unghi și a șutat în plasa laterală.

La pauză Gloria a intrat în avantaj de un gol și având controlul meciului.

La revenirea de la cabine, brăilenii au început mai alert și au alergat după egalare. În minutul 50 la un corner de pe dreapta bătut de Petre, buzoienii au respins până la Cocîrlă, acesta i-a pasat lui Shedrack, dar șutul acestuia a fost blocat de un fundaș al oaspeților și mingea a ajuns în brațele portarului.

În minutul 55 a venit și golul egalizator. Cocîrlă a fost faultat la 30 de metri de poarta buzoienilor. Petre a executat în forță, direct pe poartă, portarul Horeboiu nu a putut reține și a respins în față, iar Narcis Ioniță a trimis din 6 metri în poartă, 1-1.

În minutul 57 Cocîrlă a centrat în careu, dar reluarea lui Lungu a fost blocată de un adversar care a trimis în corner. În minutul 63 Stăiculescu a șutat din interiorul careului, pe colțul scurt, dar Stanciu a reținut. În minutul 75 Patrick Petre a executat o lovitură liberă de la 23 de metri lateral dreapta, pe lângă zid, dar Horeboiu a reținut.

În minutul 81 Petre i-a pasat la marginea careului lui Ștefan Sava, care a trimis mingea pe lângă portar în plasă, dar golul nu a fost validat pe motiv de o presupusă poziție afară din joc a jucătorului brăilean.

În minutul 90+2, o degajare lungă a lui Stanciu nu a găsit nici un atacant al Brăilei, astfel că mingea a ajuns portarul buzoian. Acesta și-a repus echipa în atac, trimițând scurt până la Stăiculescu, acesta a trimis o pasă de peste 40 de metri pentru Adi Chica Rosa, care a preluat ajutându-se ușor de mână, a pătruns spre centru, talonat de Lungu, și a șutat de la 15 metri, lângă bara din dreapta portarului Stanciu, 1-2.

După două minute centralul din Câmpulung Muscel a fluierat finalul meciului, consființind astfel victoria Gloriei Buzău și eliminarea Daciei Unirea Brăila din Cupa României.

Dacia Unirea Brăila: Stanciu – Cocîrlă, Paliu, Shedrack, Păvălache – Ioniță, Lungu, V. Robu, R. Vîlceanu (Șt. Sava) – P. Petre, C. Zamfir.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •