Sport

Dacia Unirea Brăila a învins cu 3-2 pe SC Oțelul Galați și a trecut pe locul 1 în seria a II-a din Liga a 3-a

Dacia Unirea Brăila a învins cu 3-2 pe SC Oțelul Galați și a trecut pe locul 1 în seria a II-a din Liga a 3-a

Dacia Unirea Brăila a trăit periculos până în minutul 70, fiind la un pas să înregistreze a treia înfrângere consecutivă. Echipa lui Florentin Petre a revenit în ultimele 20 de minute ale meciului și au întors scorul după ce au fost conduși cu 0-1 din minutul 2. Patrick Petre a fost eroul Brăilei cu două goluri marcate și coautor la al treilea, ultimul fiind un gol de generic TV.

Meciul de pe stadionul din Însurăței, dintre Dacia Unirea Brăila și Oțelul Galați a început cum nu se putea mai prost pentru echipa brăileană. În secunda 22, la o centrare a lui Cîrjan de pe dreapta, Shedrack l-a faultat în suprafața de pedeapsă pe Nica și centralul a dictat penalty pentru oaspeți. Cosmin Stoian a executat în dreapta portarului Stanciu și a marcat pentru 0-1.

În minutul 5 Nica a fost faultat la marginea careului, lateral stânga, de Cocîrlă. Ionuț Neagu a șutat direct, pe colțul scurt, dar în plasa laterală. În minutul 16 Ioniță i-a pasat în careu lui Petre, acesta a șutat de la 12 metri lateral stânga, cu boltă, dar portarul oaspeților s-a întins și a reținut. Două minute mai târziu, Zamfir a câștigat o minge într-un duel cu Ghiocel, la 20 de metri de poarta gălățenilor, dar șutul său pe colțul lung a trecut pe lângă poartă.

În minutul 22, Neagu a centrat în mijlocul careului brăilenilor, dar Cîrjan, din 8 metri, a trimis puțin pe lângă poarta apărată de Stanciu. În minutul următor, Vîlceanu a primit o pasă în careu de la Petre, dar a întârziat șutul și a fost blocat de Sîrghi. În minutul 31 Neagu a șutat de la 17 metri, dar prea slab pentru a-l învinge pe Stanciu.

În minutul 33, Neagu a executat un corner de pe partea dreaptă, pe bara a doua, Ghiocel s-a înălțat și a trimis cu capul de la 10 metri, în bara transversală. În minutul 35, după o lovitură liberă bătută slab de Petre și respinsă de gălățeni, Ștefan Sava a încercat un șut de la 18 metri, dar mingea s-a dus mult peste poarta apărată de Ursu. În minutul 44 Nica a încercat și el un șut de la circa 30 de metri, dar mingea s-a dus mult în afara cadrului porții brăilene și scorul al pauză a rămas cel stabilit în minutul 2.

După pauză, brăilenii au părut mai determinați să revină pe tabela de marcaj , în timp ce elevii lui Petre Grigoraș au părut că se mulțumesc cu scorul cu care s-a terminat prima repriză.

În minutul 47 Petre a primit o pasă în partea stângă, a intrat în careu, dar a fost blocat de Sîrghi și mingea a ajuns în brațele lui Ursu. Portarul oaspeților a degajat puternic în față, mingea a ajuns la Gavrilă, care a șutat din colțul careului mare, lateral dreapta, dar Stanciu a respins de lângă bară în corner.

În minutul 54 Patrick Petre a intrat în careul oaspeților, dar Sîrghi a întins piciorul și i-a suflat mingea jucătorului Brăilei, trimițând-o în corner. În minutul 63 Petre a executat o lovitură liberă de la circa 28 de metri, dar mingea a trecut puțin pe lângă bara din dreapta portarului Ursu.

În minutul 69 tușierul de pe partea dreaptă a atacului brăilenilor a semnalizat un fault al lui Ghiocel asupra lui Duțu, la circa 30 de metri de poarta gălățenilor, ușor lateral dreapta. Petre a executat în centrul careului, Ursu a ieșit și a respins până la marginea careului, iar Cosmin Zamfir a reluat de la 15 metri direct sub transversală, 1-1 în minutul 70.

În minutul 82 Paliu a trimis o pasă de 60 de metri în adâncime, pe partea stângă, pentru Patrick Petre, acesta a intrat în careu, depășindu-l în viteză pe Ghiocel, și a șutat din colțul careului mic, pe lângă Urse, la colțul lung, 2-1 pentru Dacia Unirea Brăila.

În minutul 90, o pasă lungă a lui narcis Ioniță l-a găsit pe Patrick Petre la 25 de metri de poarta oaspeților, a reluat din prima, cu boltă, bară-gol, 3-1 pentru Dacia Unirea Brăila, după o reușită de generic TV.

În minutul 90+1 Georgian Păun a șutat de la 18 metri, dar Stanciu reținut fără probleme. În minutul 90+3 Marius Matei interceptează o minge respinsă cu capul de Lungu, pătrunde pe partea stângă și centrează în careu, dar mingea îl lovește în mână pe Florin Lungu și arbitrul a dictat al doilea penalty pentru gălățeni. Marius Matei a executat și a înscris pentru 3-2.

Gălățenii au sperat că pot egala, dar echipa lui Florentin Petre s-a apărat supraaglomerat și a respins toate atacurile oaspeților și Dacia Unirea a obținut o victorie cu 3-2 foarte importantă în luptă pentru promovare, chiar în fața unei contracandidate.

Dacia Unirea Brăila a jucat în formula: Stanciu – Cocîrlă, Shedrack (min. 46 Moroianu), Paliu, Păvălache – Șt. Sava (min. 64 V. Robu), Lungu, Ioniță, Vîlceanu (min. 64 Al. Duțu, min. 83 R. Oană) – P. Petre, C. Zamfir.

În urma acestui succes echipa lui Florentin Petre a acumulat 15 puncte și a trecut pe primul loc profitând de faptul că toate cele trei echipe care se aflau în fața sa au pierdut în această etapă.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •