Dacia Unirea Brăila a jucat vinreri de la ora 17.00, pe stadionul din Însurăței, meciul din etapa a 17-a din seria a II-a a Ligii a 3-a, în compania penultimei clasate, Sportul Chiscani. Dacia Unirea s-a impus cu 8-1 (6-0) și și-a asigurat matematic participarea la barajul pentru promovarea în Liga a 2-a. Echipa pregătită de Florentin Petre are cel mai bun golaveraj din Liga a 3-a, fiind totodată și echipa cu cele mai multe goluri marcate.

Meciul de la Însurăței a fost presărat cu mai multe evenimente. A debutat pe o ploaie torențială, s-au marcat 9 goluri, un jucător eliminat pentru două cartonașe galbene, al doilea pentru că a executat o lovitură liberă înaintea fluierului arbitrului, întreruperea jocului pentru retrasarea liniei de la centrul terenului. De menționat că în acest meci din echipa pregătită de Florentin Petre au lipsit mai mulți jucători: Patrick Petre, portarul Andrei, Paliu, Cocîrlă, Narcis Ioniță.

Dacia Unirea Brăila a deschis repede scorul în meciul cu Sportul Chiscani. În minutul 4. Apostolache a șutat de la marginea careului, Tunea a respins în față și mingea a ajuns la Batchabi, care a înaintat câțiva pași și a șutat de la 10 metri, printre picioarele portarului, 1-0.

Două minute mai târziu Sportul Chiscani a avut o lovitură liberă de la circa 20 de metri lateral dreapta. Costin Dobrin a executat pe lângă zid, pe colțul scurt, dar portarul Mihai a reținut de lângă bară. 

În minutul 12 Dacia Unirea a majorat avantajul. Batchabi i-a pasat la marginea careului lui Raphael Stănescu, care l-a driblat Sloată și a șutat de la marginea careului, fără speranțe pentru Tunea. 

În minutul 14 Moroianu a șutat din interiorul careului, lateral dreapta, dar mingea a trecut pe lângă poarta lui Tunea. 

În minutul 19 Păvălache i-a pasat lui Apostolache, acesta a intrat în careu, din partea stângă, iar raphael Stănescu a trmis din 8 metri în plasa porții celor de la Chiscani, 3-0. 

În minutul 21 Sportul Chiscani a obținut o lovitură liberă de la 40 de metri. Silviu Sloată a executat direct pe poartă și mingea a lovit transversala porții apărate de Mihai. Peste trei minute a fost rândul celor de la dacia Unirea să trimită mingea în bară, prin Apostolache. Peste încă un minut Buzatu a șutat de la circa 30 de metri, dar peste poartă. 

În minutul 29 Robert Vîlceanu a reluat în plasă, pe colțul lung, cu un șut din unghi, aproape de linia de fund, după o centrare de pe stânga a lui Apostol, 4-0. 

În minutul 38 Stănciulescu a trimis o pasă printre fundașii centrali de la Chiscani pentru Raphael Stănescu, care a pătruns spre careu și l-a lobat pe Tunea de la 16 metri, 5-0. 

În minutul 43 Stănescu a centrat de pe dreapta și Batchabi a înscris pentru 6-0, cu capul, din 4 metri. 

În repriza a doua Dacia unirea a mai redus motoarele, iar din minutul 50 au rămas în 10 oameni, după ce Apostolache a primit al doilea cartonaș galben pentru că a executat o lovitură liberă înaintea fluierului arbitrului. 

În minutul 55 Sportul Chiscani a redus din handicap. Chihaia a aruncat o minge în centrul careului gazdelor, iar Valentin Stroe a reluat de la 8 metri pe lângă portarul Mihai, 6-1. 

În minutul 64 Sava a scăpat singur cu portarul pe partea stângă, l-a driblat pe Tunea și a scos în centrul careului de unde Alexandru Duțu a trimis în poarta goală, 7-1. 

În minutul 75 Dacia Unirea a marcat golul 8 prin Alexandru Duțu, care a trimis în poartă după ce l-a driblat și pe Tunea. 

În minutul 87 Robu a șutat de la 14 metri, dar Tunea a deviat mingea peste poartă, în corner. Peste un minut Fendoung a trimis cu capul în bara transversală. În minutul 90+2 Duțu a fost la un pas de hat-trick, dar mingea trimisă de el din 14 metri ușor lateral dreapta, dar mingea a lovit bara și scorul final a rămas 8-1.

Dacia Unirea Brăila: Mihai – V. Robu, Moroianu, Fendoung, Păvălache (min. 68 Bădilaș) – Vâlceanu (min. 70 Donzelli), Apostol, Stănciulescu, Apostolache – Batchabi (min. 46 Al. Duțu), Stănescu (min. 46 Sava)

Sportul Chiscani: Tunea – M. Pascu, Dobrin, Sloată, Tarozzi – Chihaia, T. Ioniță, Capbun, Stroe – Bolozan, Iordache. Au mai intrat Buzatu, Andrei, Novac și M. Ioniță.

Cu o etapă înaintea încheierii sezonului regulat al Ligii a 3-a, Dacia Unirea Brăila este lider în seria a II-a, cu 38 de puncte și golaveraj 55-17. În ultima etapă, echipa pregătită de Florentin Petre va juca în deplasare, la CSM Rm. Sărat, vineri, 30 aprilie, de la ora 17.00. Sportul Chiscani a rămas pe locul 9, cu 8 puncte și golaveraj 9-63. În ultima etapă, echipa din Chiscani va primi vizita celor de la Oțelul Galați.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •