Sport

Dacia Unirea a marcat de două ori, dar a primit 5 goluri în deplasare de la Daco-Getica

Dacia Unirea a marcat de două ori, dar a primit 5 goluri în deplasare de la Daco-Getica

Etapa a 36-a din Liga a 2-a a adus a 25-a înfrângere pentru Dacia Unirea Brăila, care a pierdut cu 5-2 (1-0) meciul din Colentina cu Daco-Getica București. Această înfrângere a dus la primirea golului cu numărul 115, dar brăilenii au reușit să înscrie două goluri, care i-au adus la cota 30 goluri marcate.

Daco Getica a avut prima ocazie de a deschide scorul în minutul 9, când
Bustea a șutat de la 10 metri, iar Moldoveanu a salvat cu piciorul.
În minutul 20 Jallow pătrunde în careu, însă Gavrilaş iese bine şi îl blochează pe atacantul brăilenilor. În minutul 28 Muşat a centrat în careu pentru Bustea, dar acesta a reluat peste poartă din 8 metri.

Gazdele au reușit să deschidă scorul cu două minute înaintea pauzei. Philippe Nsiah a şutat pe jos de la 22 de metri, plasat, în stânga portarului Moldoveanu, 1-0.

La 3 minute de la reluare Daco-Getica a marcat pentru 2-0. Centrare din corner a lui Nsiah, Ion Prodan recentrează, iar Andrei Vladimir Georgescu prinde un şut puternic din 7 metri şi înscrie. În minutul 51
Călinţaru a centrat în careu, Nsiah a reluat cu capul din 8 metri, dar Moldoveanu a reţinut.

În minutul 57 Leonard Coteț a centrat de pe partea dreaptă, iar Vlad Motroc a deviat mingea cu capul în propria poartă, 2-1. Trei minute mai târziu gazdele au refăcut diferența de două goluri. Nsiah a centrat în careu și Ion Prodan a trimis cu capul din 6 metri în poarta lui Moldoveanu.

În minutul 67 Moldoveanu a pierdut o minge în afara careului, Philippe Nsiah a recuperat și a lobat mingea de la 20 de metri peste portarul brăilenilor, 4-1.

În minutul 83, Gabriel Plumbuitu, juniorul de 15 ani al gazdelor, a debutat cu gol la Daco-Getica şi în Liga a 2-a. Acesta a reluat în plasă din 6 metri o centrare venită de la Vladimir Georgescu.

Cu patru minute înaintea finalului de meci brăilenii au marcat al doilea gol. Ciucureanu l-a angajat cu o pasă în adâncime pe Momodou Jallow, care a scăpat singur cu portarul Gavrilaş, a trecut de acesta şi a înscris în poarta goală.

Daco-Getica: Gavrilaş – Călinţaru, I. Prodan, Motroc, Muşat – D. Cârjan (Plumbuitu 79′), Cotigă (Tudorică 46′) – C-tin. Dedu, Vl. Georgescu, Bustea (Raph. Stănescu 53′) – Nsiah. Antrenor: Marius Baciu

Dacia Unirea: Iul. Moldoveanu – Coteţ, Diakite, Subţirică, Van den Driest – Şt. Sava (Băcanu 46′), Căruţă, Val. Robu (Duţu 79′), M. Mihalcea, Ciucureanu – Jallow. Antrenor: Florentin Petre

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •