Dacia Unirea Brăila a câștigat astăzi fără drept de apel meciul cu echipa de pe locul 4, Sporting Liești. Echipa lui Florentin Petre s-a impus cu 4-0 (3-0), dar, după ce a marcat golul 4, au mai redus motoarele menajându-se pentru derby-ul care-i așteaptă etapa a 16-a din seria a II-a a Ligii a 3-a.

Meciul a fost dominat în mare parte de echipa brăileană, chiar dacă oaspeții au avut o oportunitate de a deschide scorul în minutul 7, când portarul Andrei a respins o minge grea în corner. În urma loviturii de la colț Arnoud s-a interpus în calea mingiei, iar cei de la Liești au cerut penalty pentru un henț la fundașul Daciei Unirea. 

În minutul 11 Ioniță a fost faultat la 40 de metri. Patrick Petre a executat lovitura liberă trimițând în mijlocul careului, iar Raphael Stănescu a trmis cu capul în poartă, de la 8 metri, 1-0. 

În minutul 16, Dragoș Mucuță a scăpat spre poarta brăilenilor, dar a fost faultat la marginea careului de Stănciulescu. Lovitura liberă executată pe colțul scurt a fost respinsă în corner de portarul Andrei. În minutul 26 Petre a executat o lovirură liberă și a trimis mingea în careu, dar Stănescu din 3 metri nu a reușit să trimită în poartă. În minutul 28 Petre a primit o minge la 14 metri, ușor lateral dreapta, dar a șutat pe lângă poartă. 

În minutul 34, Petre a pătruns pe dreapta și a centrat în mijlocul careului, iar Ioniță a trimis în poartă de la 8 metri, 2-0. În minutul 37, la un corner de pe dreapta, Petre a centrat la prima bară, iar George Apostol s-a înălțat și a trimis în plasă de la 6 metri, pe colțul scurt, 3-0.

După primele 45 de minute de joc Dacia Unirea avea un avantaj confortabil de 3 goluri, care a spălat din rușinea ultimelor două meciuri de pe teren propriu.

În minutul 46, portarul oaspeților a ieșit la marginea careu lui și a respins o minge, care a ajuns însă la Ioniță, dar acesta a trimis de la circa 30 de metri peste poarta goală.

În Minutul 48 Patrick Petre a fost lasat în partea dreaptă, a pătruns până la marginea careului, de unde a trimis un șut centrare pe colțul lung, iar raphael Stănescu a înscris din alunecare, 4-0. 

În minutul 54 Petre a intrat în careu, dar a șutat peste poartă. Un minut mai târziu, Patrick Petre a centrat de pe dreapta, la bara a doua, dar Stănescu a reluat din 6 metri peste poartă.  

În minutul 67 Duțu a scăpat spre poarta oaspeților, dar a fost faultat din spate de Mihu și arbitrul i-a acordat acestuia al doilea cartonaș galben, iar Sporting a rămas în 10 oameni pe teren. Petre a bătut lovitura liberă de la 25 de metri, peste zid, la colțul scurt, dar Vădeanu a reținut de lângă bară. 

În minutul 81 Petre a pasat pentru Apostol, care a intrat în careu și a șutat, dar Vădeanu a respins cu piciorul. În minutul 89 Grigoraș a șutat de la marginea careului, dar portarul Mihai a respins cu piciorul. În minutul 90+1 Sava a șutat de la 14 metri în portar și mingea a ieșit în corner. Petre a executat lovitura de la colț Batchabi a trimis cu capul spre poartă, Vădeanu a respins în lateral, iar Petre a trimis din nou în careu, însă Apostol a șutat în portar și rezultatul final a rămas 4-0.

Dacia Unirea Brăila: Andrei (min. 78 Mihai) – Cocîrlă (min. 78 Batchabi), Fendoung, Stănciulescu, Păvălache – V. Robu, Ioniță  (min. 60 Apostolache), Apostol, Vâlceanu (min. 63 Sava)- P. Petre, R. Stănescu (min. 63 Al. Duțu). 

Dacia Unirea a acumulat 32 de puncte în 15 etape, iar etapa următoare va juca în deplasare derby-ul cu Oțelul Galați.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •