Sport

Dacia Unirea a încheiat turul campionatului cu o remiză pe teren propriu cu CSM Rm. Sărat

Dacia Unirea a încheiat turul campionatului cu o remiză pe teren propriu cu CSM Rm. Sărat

Dacia Unirea Brăila a obținut doar o remiză pe teren propriu în ultimul meci al turului din seria a II-a a Ligii a 3-a și poate pierde fotoliul de lider al seriei dacă SC Oțelul Galați câștigă mâine meciul de pe teren propriu cu Sportul Chiscani.

Partida desfășurată pe stadionul din Însurăței a fost una destul de echilibrată, în care brăilenii au atacat mai mult, dar oaspeții s-au apărat aglomerat și nu prea au dat multe șanse elevilor lui Florentin Petre să se apropie de poarta apărată de Toader. La rândul lor, cei de la CSM Rm. Sărat au ripostat de câteva ori prin contraatacuri, sau atacuri rapide.

În minutul 2 Marius Tigoianu a scăpat spre poarta apărată de Cristian Andrei, dar a fost oprit de Moroianu la marginea careului. În minutul 9, Georgian Bălan a șutat de la peste 22 de metri, dar mingea a ocolit cadrul porții brăilenilor.

În minutul 14, la o acțiune cursivă a echipei brăilene, mingea a trecut de pe partea stângă în dreapta atacului brăilenilor, la Valentin Robu. Acesta a pătruns în careu, și-a driblat adversarul direct și a centrat în fața porții, unde Narcis Ioniță a preluat și a șutat din 6 metri în poarta lui Toader, 1-0 pentru Dacia Unirea Brăila.

Dacia Unirea a continuat să atace, dar acțiunile lor ofensive s-au rezumat la pase în preajma careului de 16 metri, unde s-au oprit în fața apărării oaspeților.

În minutul 26 Robu a pătruns pe partea dreaptă a atacului gazdelor a centrat la marginea careului de 16 metri pentru Zamfir, dar acesta a fost blocat la 14 metri.

În minutul 36 Cocîrlă a încercat o pătrundere în careu, dar a fost faultat la 17 metri de poartă, poziție centrală. Patrick Petre a executat slab, pe lângă zid, iar portarul Toader a reușit să respingă în lateral.

În minutul 43, Tigoianu a executat un corner de pe partea dreaptă și a centrat la 6 metri, unde Dragoș Ioniță s-a înălțat și a trimis cu capul în poarta brăilenilor, 1-1.

În minutul 45+1 Petre a executat un corner de pe stânga, Toader a boxat în lateral și mingea i-a revenit lui Petre, care a recentrat pe bara a doua, iar Cosmin Zamfir a reluat cu capul spre poartă, dar Toader a respins din nou și mingea a ieșit în corner, dar acesta nu a mai fost executat, arbitrul fluierând finalul primei reprize.

Repriza a doua a început tot cu o posesie mai bună a celor de la Dacia Unirea, dar acțiunile lor de atac s-au oprit la 18 metri de poarta adversă. Prima ocazie de a înscrie în partea a doua a meciului a aparținut oaspeților, în minutul 52. Tigoianu a trimis o pasă în diagonală, în careu, lui Socol, iar acesta a șutat din colțul careului de 6 metri, pe colțul lung, dar pe lângă poarta lui Andrei.

În minutul 53, Paliu a făcut o deposedare la centrul terenului, Cocîrlă a preluat mingea și a pătruns spre poarta oaspeților, pasând în stânga pentru Patrick Petre, care a centrat în fața porții și Cosmin Zamfir a reluat din 6 metri cu capul în poarta oaspeților, 2-1 pentru Dacia Unirea Brăila.

În minutul 56 Tigoianu a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, peste zi, pe colțul scurt, dar Andrei a respins în corner, o minge care probabil ar fi trecut pe lângă poartă. În minutul 58 Cocîrlă a încercat să pătrunde perpendicular spre poarta oaspeților, dar a fost oprit fiind ținut de tricou de Socol, care a văzut și cartonașul galben. Petre a executat lovitura liberă de la circa 27 de metri, dar a șutat pe lângă zidul celor de la Rm. Sărat, dar mingea a lovit un apărător al oaspeților și a ieșit în aut.

În minutul 68, Robu a scăpat o minge în aut de poartă, pe fondul unui presing agresiv al oaspeților în jumătatea de teren al celor de la Brăila. Baboi a aruncat rapid pentru Ionuț Florea, care a trecut de Narcis Ioniță, a intrat în careu printre Paliu și Moroianu și a șutat de la 14 metri sub transversală, restabilind egalitatea, 2-2.

În minutul 71 Baboi a alergat după o minge pe care dacă ar fi prins-o scăpa singur cu portarul, dar Lungu i-a suflat-o și a trimis în aut de margine. Un minut mai târziu, Florea a trecut ca printre jaloane de jucătorii Daciei Unirea și a centrat în fața porții, dar Baboi nu a ajuns la minge, având poarta goală în față.

În minutul 79 Lungu a fost faultat la 18 metri de poartă, dar Patrick Petre a executat slab, în zid.

Brăilenii au continuat să atace, dar s-au lovit ca de un zid de apărarea aglomerată a oaspeților.

În minutul 86 Petre a combinat cu Paliu, acesta a intrat în careu și a centrat la 11 metri, poziție centrală, Lungu a șutat,, un fundaș s-a interpus pe traiectoria mingiei, care a ajuns Petre, dar șutul acestuia a fost respins în față de Toader și scorul a rămas egal până la final, oaspeții făcând orice pentru a trage de timp.

Dacia Unirea Brăila a folosit următoarea formulă de echipă: Cr. Andrei – Cocîrlă, Paliu, Moroianu, Păvălache (min. 77 A. Bădilaș) – V. Robu (min. 77 Arnaud Fendoung), Fl. Lungu, N. Ioniță, R. Vîlceanu (min. 69 Șt. Sava) – P. Petre, C. Zamfir (min. 85 Shedrack).

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •