Sport

Dacia Unirea a pierdut cu 6-0 ultimul meci în Liga a 2-a

Dacia Unirea a pierdut cu 6-0 ultimul meci în Liga a 2-a

În ultima etapă a Ligii a 2-a de fotbal, Dacia Unirea Brăila a jucat în deplasare cu Luceafărul Oradea, la Sânmartin. Florentin Petre a deplasat doar 15 jucători, dintre care trei portari, și nu putea emite prea mari pretenții pe terenul unei echipe care își propusese să nu piardă locul 8 la finalul sezonului.

La finele unui meci spectaculos în special în prima repriză, gazdele au obținut cel mai categoric succes din acest sezon, câștigând cu 6-0 (4-0) în fața unei echipe formată în proporție de 80% din juniori.

Jocul a fost la discreția gazdelor și în minutul 17 scorul era deja 3-0. În minutul 8 Dulca a centrat de pe stânga, Roşu i-a aşezat mingea în centru, la 8 metri, lui George Paraschiv, care a înscrise cu un şut pe jos, în stânga lui Moldoveanu, lângă bară. Două minute mai târziu Vasile Pop a trecut ca printre jaloane de fundaşii Brăilei şi a înscris din 10 metri. În minutul 16 Leonard Coteţ l-a faultat în careu pe Roşu, iar arbitrul a dictat penalty. George Paraschiv a executat lovitura de la 11 metri la semi-înălţime. Moldoveanu a sărit pe direcţia execuției, dar nu a putut salva golul de 3-0.

Până la pauză Paraschiv a reușit hatrick-ul, după o centrare de pe dreapta, din aproapiere liniei de fund, a lui Roşu, a marcat din 3 metri din fața porții goale, 4-0 în minutul 33.

În partea a doua a meciului Oradea a mai marcat de două ori, prin Vasile Pop și Alexandru Dulca. În minutul 73 Dulca pătrunde pe stânga în careu şi ajunge aproape de linia de fund, pasează în centru, la 8 metri, la Vasile Pop, care, venit din spate, trimite puternic în stânga şi înscrie pentru 5-0. În minutul 88 brăilenii puteau marca golul de onoare. Duţă a scăpat singur în careu şi din 10 metri, liber cu portarul, a trimis spre poartă însă Rus a scos de lângă bară. Un minut mai târziu Vasile Pop a șutat pe jos din 12 metri către bara din stânga. Mingea se ducea pe lângă poartă, însă Alexandru Dulca, din 3 metri, a deviat cu călcâiul şi trimis în plasă, 6-0.

Luceafărul: I. Rus – Fl. Drăgan, Yabre (Core 46′), Oros, Al. Băican – C-tin Roşu (Ciul 57′), Chiorean, Preoteasa (Tud. Călin 46′), Al. Dulca – Vas. Pop, G. Paraschiv. Antrenor: Cristian Lupuţ

Dacia Unirea: Iul. Moldoveanu (Stroe 74′) – Coteţ, Căruţă, Moroianu, Subţirică – Şt. Sava, M. Mihalcea – Val. Robu, Konyeha (Cl. Popa 76′), Băcanu (Andr. Dobre 46′) – Duţu. Antrenor: Florentin Petre.

În sezonul viitor Dacia Unirea va juca în Liga a 3-a și în funcție de ce buget va avea se va bate pentru revenirea în Liga a 2-a sau pentru menținerea onorabilă în Liga a 3-a, acolo unde alături de CS Făurei speră să ajungă și Viitorul Ianca, campioana Ligii a 4-a brăilene.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •