Cuza Sport U16 a castigat grupa 8 si s-a calificat la turneul semifinal

ArticoleSimilare

No Content Available
Cuza Sport U16 a castigat grupa 8 si s-a calificat la turneul semifinal
Cuza Sport U16 a castigat grupa 8 si s-a calificat la turneul semifinal

În ultimul meci din grupă la U16, baschetbaliştii de la Cuza Sport Brăila au câştigat cu un scor categoric, 105-24 (20-1, 18-7, 28-11, 39-5), meciul disputat duminică în Sala Polivalentă Danubius din Brăila cu CSS Unirea 2 Iaşi.

Partida a fost dominată clar de jucătorii pregătiți de Sorin Diaconu și Mircea Totolici, care au dat posibilitatea tuturor jucătorilor apţi de a intra pe parchet să joace și chiar să marcheze. Brăilenii au început în forță meciul cu echipa de la Iași, deciși să tranșeze clar rezultatul în favoarea lor. Antrenorii brăilenilor au dat șansa tuturor jucătorilor să joace în medie cam câte jumătate din meciș, iar asta nu s-a văzut pe tabela de marcaj, unde chiar și în sferturile în care au jucat mai mult rezervele Cuza Sport a câștigat detașat. Juniorii de la U16 au încheiat seria 8 pe primul loc, cu 15 puncte și coșaveraj 683-347. Brăilenii sunt urmați de CSS Unirea 1 Iași, singura echipă care a învins-o pe Cuza Sport Brăila, la Iași.

Pentru Cuza Sport Brăila au marcat: Alexandru Marin -30 puncte, Alexandru Mitache -13, David Bejan -11, Andrei Grozea -10, Mihnea Done -9, Bogdan Căpităneanu -9, Vlad Popescu -8, Radu Perşoiu -6, Cristian Surdu -6, Andrei Bogatu -3. Sevin Zamfir a fost accidentat și nu a evoluat în acest meci.

Brăilenii s-au calificat la turneul semifinal, în care s-au calificat cele mai bune 16 echipe din țară la această categorie de vârstă. Turneul semifinal se va juca în două grupe a câte opt echipe, alcătuite în urma rezultatelor din faza anterioară ce vor juca în sistem “round robin”, tur şi retur, conform programarii. În ultima fază se califică direct primele 3 echipe clasate din fiecare grupă, conform RGOCB – clasament. Echipele clasate pe locurile 4 ale fiecarei grupe vor participa la turneul de baraj. Cuza Sport Brăila va face parte din grupa II a turneului semifinal – grupa valorică A, alături de: BC Slam București,  LPS Bihorul Oradea, U Mobitelco 1 Cluj Napoca, ABC Laguna București, ABS MC Ball Mangalia, CSU Ploiești și CSS Mediaș.