Sport

Cuza Sport sprijinită de suporteri pentru a continua lupta în Liga Națională de baschet masculin

Cuza Sport sprijinită de suporteri pentru a continua lupta în Liga Națională de baschet masculin

În fața a circa 300 de spectatori, Cuza Sport Brăila a pierdut meciul cu ABC Athletic Constanța cu 24-104. Tinerii jucători de la Brăila nu au reușit să le țină piept celor de la Constanța, care au un lot de jucători cu experiență, dar și cu gabarit impresionant. 

Juniorilor de la echipa brăileană parcă le-a fost teamă să se bată cu adversarii lor mult mai puternici, iar când au avut ocazia să arunce la coș au făcut-o de multe ori imprecis, sub presiunea emoțiilor.

Constănțenii au controlat toate cele patru sferturi. În primul sfert oaspeții au marcat primul coș, apoi Voiculeț a marcat pentru 2-2. Constănțenii s-au deslănțuit și s-au distanțat la 2-18. După cinci minute de la primul coș marcat de Cuza Sport, Cristi Surdu a marcat următoarele puncte pentru echipa brăileană. La prima pauză scorul a fost 4-26.

În sfertul al doilea brăilenii s-au apărat puțin mai bine, dar constănțenii s-au distanțat la 30 de puncte, scor 4-34. După trei minute și jumătate din acest sfert Căpităneanu a reușit să înscrie primele puncte pentru Brăila. la jumătatea sfertului doi scorul era 6-36, apoi Andrei Dima a marcat din nou pentru Cuza Sport. Constanța a marcat apoi șase puncte, până când Florin Voiculeț a mai reușit să înscrie o dată de la linia de libere, din două încercări, stabilind scorul pauzei mari, Cuza Sport – Athletic 9-44.

Nici după pauza mare evoluția din teren nu s-a schimbat prea mult. Constănțenii s-au distanțat la 9-49. Căpităneanu a obținut două libere, din care a transformat una, pentru ca apoi oaspeții să se distanțeze la 45 de puncte, scor 10-55. Grozea a marcat apoi pentru Brăila, însă oaspeții au continuat să-și mărească avansul te tabela de marcaj, scor 12-71. La acest scor Florin Voiculeț a marcat încă două puncte pentru Brăila, însă la finalul sfertului 3 Athletic avea 63 de puncte avans, scor 14-77.

În debutul ultimului sfert oaspeții s-au desprins la 72 de puncte, scor 14-86. Primele puncte ale brăilenilor în ultimul sfert au fost marcate după aproape trei minute de joc prin Bogdan Căpităneanu. La jumătatea ultimului sfert oaspeții conduceau cu 90-18. Drekalovic a marcat apoi de la 3 puncte pentru constănțeni, apoi Dima a marcat un coș de două puncte pentru Cuza Sport. Când mai erau două minute și 36 de secunde din meci Oprean a marcat coșul de 100 de puncte al echipei sale, care s-a distanțat la 80 de puncte de echipa brăileană.

Până la finalul meciului ambele echipe au mai marcat câte 4 puncte și scorul final a fost 24-104 (4-26, 5-18, 5-33, 10-27).

Pentru Cuza Sport Brăila au marcat: Bogdan Căpităneanu -7 puncte, Florin Voiculeț -5, Andrei Grozea -4, Andrei Dima -4, Vlad Popescu -2 și Cristian Surdu -2. Au mai jucat: Dragoș Alexandru, Ștefan Negoiță, Eduard Mârza, Sevim Zamfir, Andrei Bogatu, Eduard Urdă.

Suporterii sportului brăilean au protestat și la acest meci față de indiferența cu care este tratat sportul de echipă din Brăila de Primărie, afișând două bannere în care cereau sprijin pentru echipele brăilene.

În timpul meciului, suporterii echipei prezenți la sală au făcut o colectă pentru a ajuta ehipa să stângă banii necesari pentru deplasarea de la Mediaș, unde vor juca două meciuri în zilele de 7 și 8 decembrie, restanța din etapa I și meciul din etapa a VII-a. Suporterii brăileni au donat suma de 1352 lei pentru echipa brăileană

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •