Sport

Cuza Pirates a încheiat proiectul ”Brăila joacă baschet!”

Cuza Pirates a încheiat proiectul ”Brăila joacă baschet!”

Asociatia Club Sportiv Cuza Pirates Braila a încheiat proiectul ”Brăila joacă baschet!”, și, în condițiile în care FRB a amânat începerea campionatelor de juniori, clubul se obliga si își asumă participarea cu toate cele 4 echipe deja înscrise în Campionatele Naționale de Juniori, Under 13, Under 14, Under 16 si Under 18 masculin, în momentul în care contextual epidemiologic o va permite.

Proiectul finantat de catre institutia Consiliului Judetean Braila in anul 2020 cu titlul „Braila joaca baschet !” a ajuns la final. In perioada desfasurarii proiectului denumirea institutiei finantatoare a Consiliului Judetean Braila a fost promovata cu succes in cadrul actiunilor si activitatilor desfasurate dovezile fiind compuse din:materiale video si foto, inscriptionari, media, online, echipamente de joc, treninguri de prezentare, bannere, roll up-uri, insigne, brelocuri, fanioane, invitatii.

In cadrul proiectului finantat de catre Consiliul Judetean Braila – „Braila joaca baschet!”, s-a promovat spiritul de fairplay si am reusit cu success sa dezvoltam masurile necesare pentru prevenirea si combaterea violentei si dopajului prin actiunile si activitatile desfasurate.

Scopul si obiectivele proiectului „Braila joaca baschet !” au fost atinse cu succes pe perioada implementarii lui prin cresterea nivelului de pregatire in baschetul brailean la nivelul grupelor de copii si juniori, perfectionarea sistemelor de selectie si incurajarea practicarii baschetului in mod continuu de cat mai multi elevi si tineri. De asemenea au fost desfasurate activitati de pregatire si meciuri amicale si demostrative ajutand la crearea unui cadru social cu un puternic impact pozitiv asupra comunitatii din Braila.

Odata cu finalizarea cantonamentului de pregatire de la Cacica – Gura Humorului, la care au fost 80 de sportivi, am participat la meciuri amicale,de pregatire si demonstrative, partide care au constituit o verificare corespunzatoare  si o crestere a experientei competitionale la fiecare categorie de varsta .

Pregatirile au inceput in luna august  2020, continuand cu pregatirea centralizata in cantonamente si  disputarea de jocuri amicale si de pregatire începând cu luna august  2020 până în decembrie 2020.

Cel mai important lucru este ca s-au format in cadrul clubului nostru,un numar total de 4 grupe de sportivi din Braila,peste 56 de copii, care sa participe la antrenamente si meciuri de baschet,urmand calea catre performanta pentru urmatorii 4 ani asta tinand cont de tot contextul epidemiologic care este din cauza virusului Covid 19.

Antrenamentele echipelor din cadrul clubului s-au desfasurat in sala polivalenta „DANUBIUS” si sala de sport a Colegiului National „Nicolae Balcescu” din Braila. Participarea echipelor din cadrul clubului avand loturilor formate din copii din Braila, la cantonamentul montan desfasurat la Cacica – Gura Humorului. In aceasta perioada au avut loc meciuri de pregatire,partide amicale si jocuri demonstrative ale echipelor din club.

Am utilizat si folosit suma primita de la Consiliul Judetean Braila exclusiv pentru finantarea cheltuielilor aferente actiunilor si activitatilor prevazute in contractual de finantare cat si destinatiei stabilite prin contract si urmarind dispozitiile legale in vigoare.” a spus Mircea Totolici, presedintele ACS Cuza Pirates Brăila.

In cadrul desfasurarii si implementarii proiectului, jucatorii s-au pregatit si antrenat in mod continuu iar dupa finalizarea cantonamentului au desfasurat, urmarind si respectand cu strictete ordinul comun al Ministerului Tineretului si Sportului si Ministerului Sanatatii, meciuri amicale si de pregatire ca o continuare a activitatii pe linie de performanta pentru o verificare corespunzatoare si o crestere a experientei prin aceste jocuri,. S-a facut vizarea, legitimarea si inscrierea anuala a tuturor sportivilor, s-au achizitionat echipamente si materiale sportive pentru toti sportivii clubului si s-au realizat vizele medicale ale acestora la medicina sportiva, prin analizele de sange si controlul periodic EKG, ceea ce insemna ca oricand echipele clubului erau pregatite pentru desfasurarea de meciuri amicale, de pregatire si oficiale.

Consiliul director al Federatiei Romane de Baschet a aprobat amanarea competitiilor nationale de juniori programate sa inceapa in decembrie 2020, unde suntem inscrisi cu echipe la categoriile U 13, U 14, U 16 si  U 18 masculin, pentru o data ulterioara din anul 2021, in functie de evolutia pandemiei Covid 19, turneele campionatelor nationale de juniori urmand a incepe la finalul lunii ianuarie 2021 sau inceputul lunii februarie 2021. Odata ajunsi la finalul proiectului „Braila joaca baschet!” putem afirma ca am reusit cu sa ne indeplinim scopul si obiectivele in actualul context dificil al epidemiei cu virusul Covid 19 iar prin implicarea Consiliului Judetean Braila in finantarea acestui proiect, s-a reusit mentinerea sanatatii si a unei bune conduite sportive a copiilor din Braila care joaca baschet, care fac sport si miscare si mai ales s-a reusit continuitatea pregatirii in cadrul  grupelor de copii din club, care prin sprijinirea activității optime a sportului la nivel local și național prin instruirea propriilor copii, dau posibilitatea ca baschetul să devină o noua educație în comunitatea locală din Braila prin investiția continua în copii, pentru ca acestia sa devina modele pentru alți tineri din randul comunitatii locale din Braila” a mai spus Mircea Totolici.
Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •