Actualitate

Cursuri suspendate la două clase de la școli din municipiu și la 3 de la un liceu din orașul Ianca

Cursuri suspendate la două clase de la școli din municipiu și la 3 de la un liceu din orașul Ianca

Comitetul pentru Situații de Urgență Brăila a aprobat solicitările Consiliilor de Administrație a două școli din municipiu și a unui liceu din orașul Ianca, pentru suspendare pe o perioadă de 14 zile a cursurilor școlare organizate în modalitatea „faţă în faţă”. În aceeași hotărâre s-a aprobat reluarea cursurilor pentru grupa mare de la Grădinița cu Program Normal nr. 19 și clasa pregătitoare C din cadrul Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” Brăila.

Comitetul pentru Situații de Urgență Brăila a aprobat suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea „faţă în faţă” pentru clasa a III-a B din cadrul Şcolii Gimnaziale „Mihu Dragomir” Brăila, conform hotărârii Consiliului de Administrație. De asemenea a fost dispusă menținerea măsurii de suspendare a cursurilor școlare până pe 18 octombrie.

În ședința CJSU de astăzi s-a aprobat și suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea „faţă în faţă” pentru clasa a III-a A din cadrul Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” Brăila, începând cu data de 08.10.2020, conform hotărârii Consiliului de Administrație a dispus menținerea măsurii de suspendare a cursurilor școlare pe o perioadă de 14 zile.

Totodată s-a aprobat suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea „faţă în faţă” pentru clasele a X-a B, a XII-a B și a V-a B din cadrul Liceului Teoretic „Constantin Angelescu” Ianca, începând cu data de 09.10.2020, conform hotărârii Consiliului de Administrație, și s-a dispus menținerea măsurii de suspendare a cursurilor școlare pe o perioadă de 14 zile. Aceste măsuri au fost luate întrucât un cadru didactic a fost confirmat pozitiv cu SARS CoV 19

În aceeași ședință s-a aprobat reluarea cursurilor preșcolare care presupun prezența „faţă în faţă” pentru grupa mare de la Grădinița cu Program Normal nr. 19, structură a Grădiniţei cu Program Săptămânal nr. 49 Brăila, conform avizului Direcției de Sănătate Publică a Județului Brăila, și pentru clasa pregătitoare C din cadrul Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” Brăila, conform avizului Direcției de Sănătate Publică a Județului Brăila.

Unitățile de învăţământ menționate mai sus vor respecta măsurile de organizare a activităţii în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, aprobate prin ordin comun al ministrului sănătăţii și ministrului educaţiei şi cercetării.

Reluarea cursurilor care presupun prezența „faţă în faţă” pentru clasele care au cursurile suspendate temporar, se dispune prin Hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, după obținerea avizului Direcției de Sănătate Publică a Județului Brăila și cu informarea unității de învățământ și a Inspectoratului Școlar Județean Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •