
Nu toate portocalele sunt identice. Este esential sa putem deosebi portocalele naturale dintre numeroasele sortimente pe care le gasim prin piete. Cand cumparam portocale, putem aplica cateva trucuri pentru a sti daca sunt naturale.
Primul dintre ele este mirosul. Portocalele ce nu au fost supuse unui tratament cu produse chimice au un miros caracteristic. Un alt criteriu este aspectul, cele pastrate in camere frigorifice fiind mai stralucitoare si mai atragatoare la vedere, spre deosebire de cele netratate cu produse chimice, care au o culoare mata. O alta diferenta semnificativa consta in savoarea fructelor. Portocalele congelate sunt mai putin zemoase pentru ca au fost culese inainte de finalizarea procesului de maturare. Prin pierderea apei fructele pierd si o parte din proprietati.
Portocalele sunt bogate in vitamina C, intrucat intaresc sistemul imunitar si previn racelile. In plus, aceste citrice au efecte antioxidante si reintineresc pielea. Toate aceste proprietati stimuleaza includerea portocalelor in orice dieta.