• Contact
duminică, 15, iunie 2025
No Result
View All Result
ProBraila
28 °c
Ro
29 ° S
29 ° D
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social
No Result
View All Result
ProBraila
Home Stiri

Reteta zilei: Piftie de porc

29/12/2013
in Stiri
Timp de citire:2 mins read
A A
0
Reteta zilei: Piftie de porc
0
Distribuiri
10
Vizualizări
Share on FacebookShare on TwitterShare on Whatsapp

piftie-de-porc-2Piftiile sau raciturile sunt preparate specifice mesei de Revelion, cand se pregatesc numeroase feluri de mancare din porc.

Vom invata in cele ce urmeaza cum sa facem o piftie traditionala gustoasa, ca la bunica…

ArticoleSimilare

IPJ Brăila face recrutări pentru admiterea la Academia de Poliție ”Al. I. Cuza”

Suspectul care a violat fata de 14 ani arestat preventiv pentru 30 de zile

Prins in flagrant dupa ce a spart un magazin din Sutesti

 Ingrediente

Picioare de porc, 2 cepe, 2 morcovi, patrunjel, boabe de piper, 5 catei de usturoi,telina, sare.

Cum se prepara

Spala si curata bine picioarele de porc. Taie apoi picioarele in mai multe bucati. Pune bucatile de porc la fiert, intr-o oala. Apa trebuie sa acopere in intregime bucatile de porc. Lasa la fiert la foc mic, cateva ore. Din cand in cand arunca spuma care se formeaza deasupra apei.
Adauga apoi sarea si zarzavatul tocat.

Mai lasa la fiert pana cand carnea se desface usor.

Cand a fiert bine, desfa carnea de pe oasele pe care le dai musai cainelui , sa simta si el ca e Revelion.

Aseaza carnea pe fundul unui bol. Piseaza usturoiul si amesteca cu putina sare. Amesteca in zeama in care a fiert carnea.
Strecoara zeama in care a fiert carnea si toarna peste carnea din bol.

Ai grija sa acoperi bine carnea cu lichid.

Da apoi bolul la rece, ca sa se inghege, timp de cateva ore.

Cum se serveste

Cand s-a inghegat bine, rastoarna piftia pe un platou.
Piftia din carne de porc se serveste ca atare, taiata in felii. O calitate a piftiei este faptul ca ea poate fi pusa in recipiente de diverse forme. Astfel, va fi mai aspectuoasa la servire . Da-o apoi la rece pentru a se inchega. In general, piftia sta la rece pana a doua zi, inainte de a fi servita.
Piftia poate fi servita ca atare sau insotita de salata de sfecla sau de sos de hrean. De asemenea, o modalitate de a orna piftia este cu bucatele de morcovi si frunze de patrunjel.
Pofta buna !
Ion Custoglu

 

 

 

Etichete: gatitpiftie de porcprobr.roretete
ShareTweetSend
No Result
View All Result

Articole recente

  • Tânăr din Spiru Haret, condamnat la un an de închisoare pentru infracțiunea de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu 14/06/2025
  • Activități preventive de educație rutieră desfășurate la școala din comuna Șuțești 14/06/2025
  • Brăila Mall lansează SUMMERVERSE – o lună plină de surprize, distracție și relaxare pentru toate gusturile 14/06/2025
  • Dublă lansare de carte în cadrul Hub-ului cultural „Etnoliteratura” la Casa Alexiu 14/06/2025
  • Se oprește furnizarea apei potabile în zona de case a cartierului Radu Negru 14/06/2025
  • Vineri 13, zi cu ghinion pentru un pescar 13/06/2025
  • Termeni si conditii
  • Politică de confidențialitate
  • Politica cookies
  • Setări GDPR
  • Contact
Telefon: +40 788 760 194

© Probr.ro 2022. Created by IMCreative.ro.

Setări GDPR
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice. Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.
Administrează opțiunile Administrează serviciile Administrează vânzătorii {vendor_count} Citește mai multe despre aceste scopuri
Vezi preferințele
{title} {title} {title}
No Result
View All Result
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social

© Probr.ro 2022. Created by IMCreative.ro.

Go to mobile version