Silviu Mares 26 decembrie 2012
CU OCHII PE INFRACTORI, POLITISTII NU STIU DE GLUMA

CU OCHII PE INFRACTORI, POLITISTII NU STIU DE GLUMA26 decembrie 2012

Concubin reclamat pentru amenintare. La data de 24 decembrie a.c., la sediul Politiei Municipiului s-a prezentat braileanca P.V., de 38 de ani, care a sesizat ca, in aceeasi zi, in timp ce se afla la domiciliu, a fost amenintata, telefonic, de catre concubinul ei, G.M., de 38 de ani, din Braila, in urma unor discutii in contradictoriu, legate de partajarea unor bunuri achizitionate in comun.

Politistii desfasoara cercetari fata de barbat, pentru savarsirea infractiunii de amenintare.

Cercetat pentru furt calificat si violare de domiciliu. La data de 24 decembrie a.c., politistii Sectiei 3 de Politie Rurala Faurei au fost sesizati, prin apelul de urgenta 112, de catre C.M., din comuna Dudesti, despre faptul ca i-a fost sustrasa din curte o butelie pentru aragaz si banuieste ca autorul ar fi localnicul B.M..

In urma cercetarilor desfasurate de politisti la fata locului si in teren s-a stabilit ca cele sesizate se confirma.

Prejudiciul este de 200 de lei si a fost recuperat de politisti, iar fata de autor a fost intocmit dosar penal, pentru furt calificat si violare de domiciliu.

Dosare penale pentru lovire sau alte violente. Luni, 24 decembrie a.c., politistii din cadrul Sectiei 3 de Politie Rurala Faurei au fost sesizati, prin apelul de urgenta 112, de catre B.M., din satul Satuc, comuna Galbenu, cu privire la faptul ca tatal lui, B.T., de 53 de ani, in timp ce se afla pe o strada din localitate, a fost agresat de localnicul D.N..

Din verificarile efectuate de politisti, s-a stabilit ca B.T., aflandu-se sub influen?a bauturilor alcoolice, a avut un conflict spontan cu D.N., care l-a lovit cu pumnul in zona capului, provocandu-i leziuni.

In urma loviturii primite, victima a fost transportata cu ambulan?a la Spitalul Jude?ean Braila, unde a primit ingrijiri medicale, fara sa ramana internata.

Politistii continua cercetarile, sub aspectul comiterii infractiunii de lovire sau alte violente.

La data de 25 decembrie a.c., M.M., de 32 de ani, din comuna Gradistea, a reclamat faptul ca la domiciliul localnicului C.M. s-a iscat un scandal.

La fata locului s-a stabilit ca intre reclamant si B.B., de 20 de ani, ambii sub influenta bauturilor alcoolice, a avut loc un conflict spontan, in urma caruia si-au aplicat reciproc lovituri, B.B. fiind lovit de celalalt cu un bat in zona capului.

In urma agresiunii, tanarul de 20 de ani a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgente Braila, pentru a-i fi acordate ingrijiri medicale.

Politistii au intocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infractiunii de lovire sau alte violente.

Marti, 25 decembrie a.c., T.N., din comuna Racovita, a reclamat la Politie faptul ca, in locuinta vecinului sau, C.V., avea loc un scandal intre fiii acestuia, P.N., de 24 de ani, si P.F., de 26 de ani.

Deplasati imediat la fata locului, politistii au stabilit ca intre cei doi frati, care se aflau sub influenta bauturilor alcoolice, a izbucnit un conflict spontan, in urma caruia cei doi si-au aplicat reciproc lovituri, iar P.F. l-a lovit pe celalalt cu un briceag in zona abdomenului.

In urma agresiunii, P.N. a fost transportat la Spitalul Judetean Braila, unde i-au fost acordate ingrijiri medicale, ramanand internat.

In cauza a fost intocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infractiunii de lovire sau alte violente si, in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale acordate pentru vindecare celui injunghiat, se vor lua masurile legale care se impun.

Consatean reclamat pentru violare de domiciliu si amenintare. La data de 25 decembrie a.c., F.N., din comuna Visani, a sesizat la Politie, prin apelul 112, faptul ca vecinul lui, T.I., de 40 de ani, a patruns, fara drept, in curtea locuintei sale.

La fata locului s-au deplasat politisti din cadrul Sectiei 3 de Politie Rurala Faurei, care au stabilit ca cel reclamat, fiind sub influenta bauturilor alcoolice, a patruns, fara drept, in curtea lui F.N. si i-a adresat injurii.

De asemenea, alt localnic, I.S., a sesizat politistilor ca T.I. a intrat si in curtea lui, adresandu-i amenintari cu acte de violenta.

Fata de cel in cauza a fost intocmit dosar penal, pentru comiterea infractiunilor de violare de domiciliu si amenintare.

Localnic cercetat pentru violare de domiciliu. In seara zilei de 25 decembrie a.c., P.C., din comuna Traian, a sesizat politistii de la postul de politie comunal, despre faptul ca, in aceeasi seara, localnicul T.V., de 40 de ani,  a patruns, fara drept, in curtea locuintei bunicii lui, P.M., de 80 de ani.

In cauza a fost intocmit dosar penal, pentru comiterea infractiunii de violare de domiciliu.

Tanar reclamat pentru abuz de incredere. In dimineata zilei de 25 decembrie a.c., braileanca B.M., de 38 de ani,  a sesizat la Politie faptul ca, la data de 6.12.2012, fiica ei, in varsta de 16 ani, i-a incredintat lui C.M., de 20 de ani, din municipiu, circa 6 grame bijuterii din aur, pe care refuza sa i le inapoieze.

Politistii au intocmit dosar penal si desfasoara cercetari, sub aspectul comiterii infractiunii de abuz de incredere.

Dosare penale pentru distrugere. La data de 25.12.2012, G.M., de 23 de ani, din Braila, a sesizat la Politie, apeland numarul de urgente 112, faptul ca vecinul lui, N.L., de 47 de ani, in urma unui conflict spontan, i-a distrus, prin lovire cu pumnii si picioarele, usa de acces in apartament, valoarea pagubelor fiind de 450 de lei.

In cauza a fost intocmit dosar penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere.

Marti, 25 decembrie a.c., A.S., de 56 de ani, din municipiu, a sesizat la Politie, prin apelul de urgenta 112, faptul ca, in urma unor discutii contradictorii avute cu braileanul M.A., de 48 de ani, acesta i-a distrus, prin lovire cu pumnii si picioarele, usa de acces in apartament. Valoarea prejudiciului este 450 de lei.

Politistii s-au deplasat la fata locului, au desfasurat cercetari si au intocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infractiunii de distrugere.

La volan, sub influenta alcoolului. La data de 25.12.2012, politisti din cadrul Politiei Municipiului Braila l-au depistat, in trafic, pe R.M., de 46 de ani, din municipiu, in timp ce conducea autoturismul proprietate personala, pe Calea Galati, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur in aerul expirat, i-au fost recoltate probe de sange, in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, si i s-a intocmit dosar penal, conform O.U.G. 195/2002 (republicata).

Depistat in trafic, fara permis de conducere. Azi-noapte, politisti din cadrul Sectiei 5 de Politie Rurala Viziru l-au identificat, in trafic, pe P.A., de 18 ani, din comuna Surdila Gaiseanca, in timp ce conducea autoturismul pe DJ 212, in satul Spiru Haret, comuna Bertestii de Jos, fara a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat ca avea in aerul expirat 0,22 mg/l alcool pur.

Pe numele lui a fost intocmit dosar penal, pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, fara a detine permis de conducere.

Mandat european de arestare, pus in aplicare de politistii braileni. La data de 25.12.2012, politisti din cadrul Serviciului Rutier Braila l-au depistat, in trafic, in timp ce conducea un autoturism, inmatriculat in municipiul Constanta, pe S.D., de 57 de ani, din orasul Macin, judetul Tulcea.

In urma verificarilor efectuate, politistii au stabilit ca acesta este urmarit la nivel international, fiind preluat de politistii Biroului Urmariri din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale.

Judiciaristii au constatat ca, pe numele celui depistat, a fost emis mandat european de arestare de catre autoritatile judiciare din Italia, fiind condamnat la executarea unei pedepse de 6 ani inchisoare, pentru savarsirea infractiunilor de trecere ilegala de persoane peste granita, sclavie, instigare si exploatare la prostitutie si la prostitutie juvenila.

Tulceanul a fost condus la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati, care a dispus retinerea lui, pe o durata de 24 de ore, si incarcerarea in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al I.P.J. Galati.

Urmeaza sa fie prezentat instantei de judecata competente, pentru emiterea mandatului provizoriu de arestare preventiva, in vederea predarii catre autoritatile italiene.

Sanctiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier. In zilele de 24 si 25 decembrie 2012, lucratori din cadrul Serviciului si Biroului Rutier au actionat, pe arterele rutiere din municipiul si judetul Braila, pentru constatarea de contraventii si prevenirea, respectiv, combaterea infractiunilor rutiere.

Politistii au constatat 67 de contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 21.580 de lei, si au ridicat, in vederea suspendarii, patru permise de conducere.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.