Silviu Mares 19 decembrie 2012
CU OCHII PE INFRACTORI, POLITISTII NU STIU DE GLUMA

CU OCHII PE INFRACTORI, POLITISTII NU STIU DE GLUMA18 decembrie 2012

Retinut pentru infractiunea de omor. In dimineata zilei de 16 decembrie a.c., S.V. a sesizat, telefonic, politistii din cadrul Postului de Politie Comunal Marasu, cu privire la faptul ca numitul C.M., de 43 de ani, din satul Tacau, comuna Marasu, se afla decedat in curtea locuintei lui P.P., de 58 de ani, din acelasi sat.

In cauza a fost constituit un colectiv, format din politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale si ai Sectiei 2 de Politie Rurala Chiscani, care, sub coordonarea procurorului criminalist, din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Braila, au stabilit ca, in noaptea de 15 spre 16 decembrie a.c., C.M., O.P. si P.P. au consumat impreuna bauturi alcoolice, la domiciliul acestuia din urma. La un moment dat, intre victima si P.P. s-a iscat un conflict, in urma caruia acesta l-a lovit pe celalalt cu un cutit in zona toracelui, provocandu-i leziuni.

Cadavrul a fost transportat la morga Serviciului Judetean de Medicina Legala Braila, medicul legist urmand sa efectueze autopsia, pentru a stabili cauza mortii si daca exista raport de cauzalitate intre leziunea produsa de lovitura de cutit si deces.

Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Braila au dispus retinerea agresorului, pe o perioada de 24 de ore, pentru savarsirea infractiunii de omor, iar astazi, 18.12.2012, va fi prezentat instantei de judecata, cu propunere de arestare preventiva.

Judiciaristii l-au identificat pe autorul agresiunii. In seara zilei de 16 decembrie a.c., ofiterul de serviciu din cadrul Politiei Municipiului a fost sesizat telefonic, prin apelul de urgenta 112, de catre I.G., de 32 de ani, din Braila, cu privire la faptul ca, in aceeasi seara, in timp ce se deplasa pe Bulevardul Al. I. Cuza, spre Strada Mihai Eminescu, a fost acostat de doi tineri, iar unul dintre ei l-a lovit cu pumnii, in urma loviturii cazand pe trotuar. Ulterior, a constatat ca nu mai este imbracat cu geaca, in buzunarul careia avea bani.

Din primele cercetari desfasurate de politisti din cadrul Biroului de Investigatii Criminale a rezultat ca principalul suspect al agresiunii se numeste N.D., de 37 de ani, din Braila, acesta lovind victima pe fondul unui conflict spontan.

In urma examinarii medico-legale a persoanei vatamate, s-a constatat ca aceasta prezinta leziuni, care necesita, pentru vindecare, un numar de patru-cinci zile de ingrijiri medicale.

Politistii au intocmit dosar penal, pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente si continua cercetarile, pentru a stabili daca se confirma aspectul privind furtul gecii si al banilor.

Vecin cercetat pentru amenintare si lovire. Luni, 17 decembrie a.c., braileanca S.S., de 75 de ani, s-a prezentat la sediul Politiei Municipiului si a reclamat ca, in timp ce se afla in curtea imobilului comun, vecinul ei, M.I., de 61 de ani, a amenintat-o cu acte de violenta si a lovit-o cu pumnii si picioarele in zona pieptului si a bratelor.

Politistii au intocmit dosar penal, pentru amenintare si lovire sau alte violente, continuand sa desfasoare cercetari, pentru a stabili in ce imprejurari cei doi au intrat in conflict.

Chirias reclamat pentru trei infractiuni. La data de 17 decembrie a.c., la sediul Politiei Municipiului s-a prezentat braileanca L.E., de 60 de ani, care a reclamat ca, in cursul lunii decembrie a.c., S.I., de 26 de ani, chirias, i-a sustras si distrus mai multe bunuri din locuinta si i-a adresat amenintari cu acte de violenta.

Politistii s-au deplasat la fata locului, au desfasurat cercetari si au intocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infractiunilor de amenintare, distrugere si furt.

Prejudiciul apreciat de partea vatamata este de 10.000 lei.

Surprinsa la furat in supermarket. Ieri, 17 decembrie a.c., politisti din cadrul Politiei Municipiului, in timp ce executau serviciul de patrulare, au fost sesizati sa se deplaseze la un supermarket din munipiciu, unde o persoana a fost surprinsa in timp ce sustragea bunuri din unitate.

Politistii au identificat-o pe C.M., de 65 de ani, din Braila, care a sustras alimente si un sal, in valoare totala de 48 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat integral si restituit unitatii in cauza, iar fata de braileanca a fost intocmit dosar penal, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

Dosar penal pentru distrugere. La data de 17.12.2012, reprezentantul unei societati comerciale din satul Dedulesti, comuna Mircea Voda, a sesizat politistii despre faptul ca, in perioada 14 – 17 decembrie a.c., i-a fost distrusa, prin pasunare, suprafata de 5,64 ha din terenul sau cultivat cu rapita.

Deplasandu-se la fata locului, politistii au constatat ca pe terenul reclamantului se aflau la pasunat mai multe ovine, pazite de S.I., de 25 de ani, din comuna Maxineni.

Prejudiciul cauzat este in valoare de 30.000 de lei.

In cauza a fost intocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infractiunii de distrugere.

Mandat european de arestare pus in aplicare de politistii braileni. Judiciaristii Biroului Urmariri din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale si Postului de Politie Comunal Silistea au efectuat activitati specifice si l-au depistat, in ziua de 17.12.2012, in localitatea Vamesu, comuna Silistea, pe N.F., de 23 de ani, localnic, urmarit la nivel international.

Autoritatile judiciare din Germania au emis impotriva acestuia un mandat european de arestare, pentru savarsirea infractiunilor de trafic de fiinte umane, cu scopul exploatarii sexuale, proxenetism si tentativa de extorsiune.

Tanarul in cauza a fost condus la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati, care a dispus retinerea lui, pe o durata de 24 de ore, si incarcerarea in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al I.P.J. Galati.

Urmeaza sa fie prezentat instantei de judecata competente, pentru emiterea mandatului provizoriu de arestare preventiva, in vederea predarii catre autoritatile germane.

Sanctiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier. In ziua de 17 decembrie 2012, lucratori din cadrul Serviciului si Biroului Rutier au actionat, pe arterele rutiere din municipiul si judetul Braila, pentru constatarea de contraventii si prevenirea, respectiv, combaterea infractiunilor rutiere.

Politistii au constatat 30 de contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 7.080 de lei, si au ridicat, in vederea suspendarii, doua permise de conducere.

Comentarii

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.