Silviu Mares 20 noiembrie 2012
CU OCHII PE INFRACTORI, POLITISTII NU STIU DE GLUMA

CU OCHII PE INFRACTORI, POLITISTII NU STIU DE GLUMA20 noiembrie 2012

Sot cercetat pentru vatamare corporala grava. Ieri, ofiterul de serviciu din cadrul Politiei Municipiului a fost sesizat, de catre A.V., de 35 de ani, din Braila, despre faptul ca, la data de 14 noiembrie 2012, in jurul orelor 19.00, a fost agresata de catre sotul ei, A.G., de 45 de ani, in timp ce se aflau la domiciliul conjugal, fiindu-i poduse leziuni, care au necesitat internarea in Spitalul Judetean de Urgenta Braila, unde se afla si in prezent.

Din primele cercetari desfasurate, politistii au stabilit ca cei doi se afla in proces de divort si ca, la acea data, femeia s-a deplasat la domiciliu, pentru a lua copilul minor, care se afla in vizita la tatal lui, iar, la un moment dat, pe fondul aspectelor dezbatute de instanta de judecata in cadrul procesului care se defasurase in acea zi, barbatul a devenit violent si a lovit-o cu pumnul in partea dreapta a toracelui.

Ca urmare a loviturii primite, victima s-a deplasat la spital, pentru  ingrijiri si investigatii medicale, fiind supusa unei interventii chirurgicale.

In cauza a fost intocmit dosar penal, pentru vatamare corporala grava si, in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale acordate victimei pentru vindecare, se vor lua masurile legale care se impun.

Lovita si amenintata de un vecin si fiul acestuia. In dimineata zilei de 19 noiembrie a.c., la sediul Politiei Municipiului Braila s-a prezentat braileanca P.P., de 62 de ani, care a reclamat faptul ca, la data de 14 noiembrie 2012, in jurul orelor 22.00, in timp ce se afla in fata scarii blocului in care locuieste, a fost prinsa de mana si trasa de par de catre vecinul ei, J.J., de 61 de ani, si amenintata cu acte de violenta de catre fiul acestuia, J.V., de 37 de ani.

Din primele verificari efectuate a reiesit ca motivul care a generat conflictul ar fi ingrijirea, de catre femeie, a unor caini comunitari, in gradina de langa scara blocului in care locuiesc.

Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile, pentru comiterea infractiunilor de lovire sau alte violente si amenintare.

Lovita de o localnica. Ieri, G.M., de 37 de ani, din satul Spiru-Haret, comuna Bertestii de Jos, a sesizat politistii din cadrul postului de politie comunal, cu privire la faptul ca, in dimineata aceleeasi zile, a fost lovita cu palma peste fata de localnica G.M., de 47 de ani, in timp ce se aflau in fata unui local din sat.

In cauza a fost intocmit dosar penal, pentru savar?irea infrac?iunii de lovire sau alte violente.

Cercetat pentru infractiunea de amenintare. Toto la data de 19 noiembrie, la sediul Politiei Municipiului Braila s-a prezentat N.D., domiciliata in satul Gurguieti, comuna Scortaru-Nou, si a reclamat ca, in ziua de 30.10.2012, a fost amenintata, cu acte de violenta si cu incendierea casei, de catre C.D., de 37 de ani, din municipiu, in timp ce se aflau in incinta unei institutii publice.

Din primele verificari, a rezultat ca cei doi se afla intr-un litigiu civil, privind un teren agricol, situat in comuna Scortaru-Nou.

Fata de cel reclamat a fost intocmit dosar penal, pentru comiterea infractiunii de amenintare.

Tanar cercetat pentru distrugerea ecranului unui bancomat. La data de 19.11.2012,  directorul unei agentii bancare din municipiu, a reclamat la Politie faptul ca display-ul bancomatului incorporat in peretele unitatii este spart.

Deplasati la fata locului, politistii au desfasurat cercetari si au stabilit ca principalul suspect al distrugerii este S.A., de 29 de ani, din municipiu, care, se pare ca a lovit cu pumnul ecranul aparatului, deoarece nu functiona corespunzator.

Prejudiciul creat este in valoare de 1.500 de lei.

In cauza a fost intocmit dosar penal. pentru comiterea infractiunii de distrugere, cercetarile continuand, pentru tragerea la raspundere penala a autorului si recuperarea prejudiciului.

Infractiuni economice. Ieri fost confirmata inceperea urmaririi penale, de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Braila, fata de braileanca M.G., de 45 de ani, pentru savarsirea infractiunii de inselaciune.

Aceasta, in calitate de fost administrator al unei societati comerciale din Braila, la data de 28.02.2012, a incasat suma de 2.853,60 de lei de la partea vatamata I.M., de 34 de ani, din municipiul Galati, pentru servicii de turism.

Ulterior, s-a stabilit ca cea in cauza nu a virat banii catre operatorul de turism, ba, mai mult, societatea din Braila, care era inscrisa pe factura si chitanta eliberate partii vatamate, era radiata de la Registrul Comertului.

De asemenea, tot ieri, Parchetul de pe langa Judecatoria Braila a confirmat inceperea urmaririi penale si fata de brailenii S.D., de 25 de ani, si S.M., de 43 de ani, pentru comiterea infractiunilor de delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Acestora li s-a stabilit ca, in calitate de vanzatori-gestionari in cadrul unei societati comerciale din Braila, in perioada iulie – septembrie 2012, in urma activitatii de distributie si vanzare tigari si cafea, si-au insusit, din incasari, sumele de 86.966,06 lei, respectiv 72.984,50 de lei, prin falsificarea de facturi si chitante, folosind banii in interes personal.

Condamnat, depistat si incarcerat in penitenciar. La data de 19 noiembrie 2012, politistii din cadrul Postului de Politie Comunal Victoria l-au depistat pe B.F., de 17 ani, localnic, care a fost condamnat, la data de 13.11.2012, de catre Judecatoria Braila, la executarea pedepsei de un an inchisoare, pentru savarsirea infractiunilor de talharie si violare de domiciliu.

Minorul a fost incarcerat in Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti.

Depistati in trafic conducand sub influenta bauturilor alcoolice. Ieri, 19 noiembrie a.c., o patrula din cadrul Politiei orasului Ianca, in timp ce se afla in serviciul de patrulare pe strada Viilor, a oprit, pentru control, autoutilitara condusa de I.M., de 25 de ani, din satul Filipesti.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest si a rezultat o valoare de 0,64 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Faurei, unde i-au fost recoltate probe biologice, in vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie.

Impotriva lui a fost intocmit dosar penal, pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, avand o imbibatie alcoolica care depaseste limita legala.

In seara zilei de 19 noiembrie a.c., politisti din cadrul Serviciului Rutier l-au depistat, in trafic, pe braileanul A.A., de 53 de ani, in timp ce conducea autoturismul, proprietatea societatii la care este angajat, pe strada Apollo, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur in aerul expirat. I-au fost recoltate probe biologice de sange, in vederea stabilirii, cu exactitate, a gradului de alcoolemie si i s-a intocmit dosar penal, conform O.U.G. 195/2002 (republicata).

Sanctiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier. In ziua de 19 noiembrie 2012, lucratori din cadrul Serviciului si Biroului Rutier au actionat pe arterele rutiere din judetul si municipiul Braila, pentru constatarea de contraventii si prevenirea, respectiv combaterea infractiunilor rutiere.

Politistii au constatat 98 de contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 21.770 de lei, au ridicat, in vederea suspendarii, doua permise de conducere si au retras un certificat de inmatriculare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.