Silviu Mares 19 noiembrie 2012
CU OCHII PE INFRACTORI, POLITISTII NU STIU DE GLUMA

CU OCHII PE INFRACTORI, POLITISTII NU STIU DE GLUMA19 noiembrie 2012

Surprinsi în timp ce intentionau sa sustraga bunuri. Azi-noapte, o braileanca vigilenta a sesizat la Politie, prin apelul de urgenta 112, faptul ca, pe Bulevardul Independentei, mai multe persoane încercau sa sustraga bunuri din incinta unei societati comerciale.

La fata locului, politistii l-au depistat si identificat pe C.G., de 43 de ani, si, în imediata apropiere, si pe T.P., de 49 de ani, si B.T., de 36 de ani, toti braileni, suspectati de comiterea faptei.

În cauza a fost întocmit dosar penal si sunt continuate cercetarile, pentru a se stabili participatia fiecaruia la savarsirea infractiunii de furt calificat.

Cercetata pentru înselaciune. Ieri, 18 noiembrie a.c., ofiterul de serviciu de la Politia Locala Braila a sesizat, la Politia Municipiului, faptul ca o patrula de politisti locali a depistat-o pe braileanca S.C., de 39 de ani, dupa ce a înselat un tanar, în Oborul Braila.

În urma verificarilor efectuate, a rezultat ca femeia l-a abordat pe L.C., de 17 ani, din municipiu, si l-a întrebat daca doreste sa-i dea trei inele din aur, în schimbul a doua telefoane mobile, acesta fiind de acord.

Dupa efectuarea schimbului, tanarul a verificat inelele la o casa de amanet si a constatat ca nu sunt din aur, motiv pentru care a revenit în Obor si a sesizat fapta politistilor locali.

Acestia au depistat-o pe faptuitoare în acelasi loc si au gasit asupra ei unul dintre telefoanele mobile care au facut obiectul schimbului.

În cauza a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infractiunii de înselaciune si sunt continuate cercetarile, pentru recuperarea prejudiciului.

Actiuni pentru prevenirea faptelor cu violenta. Sambata, 17 septembrie a.c., politisti din cadrul Sectiei 1 de Politie Rurala Braila au actionat, pe raza de competenta, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenta pe strada si în unitatile cu profil cafe-bar si discoteca.

Pe timpul actiunii, au fost legitimate 22 de persoane, dintre care au fost  perchezitionate corporal sumar 12, au fost oprite si verificate în trafic 10 autovehicule si au fost aplicate cinci sanctiuni contraventionale, în valoare totala de 560 de lei.

În noaptea de 17 spre 18 noiembrie a.c., între orele 24.00 si 3.00, politisti din cadrul Sectiei 2 de Politie Rurala Braila, Serviciul de Investigare a Fraudelor, Serviciul de Actiuni Speciale si Serviciul Rutier, sprijiniti de lucratori din cadrul I.J.J. Braila, au desfasurat o actiune în incinta si în zona discotecilor si cafe-barurilor, situate în satul Urleasca, comuna Traian, cu scopul asigurarii unui climat de siguranta civica si combaterea infractionalitatii.

Fortele participante au legitimat 122 de persoane, au perchezitionat corporal sumar 89 de persoane, au controlat doua unitati cu profil disco-bar, au verificat în trafic 22 de autovehicule si au aplicat cinci sanctiuni contraventionale, în valoare de 1.200 de lei.

De asemenea, a fost întocmit dosar penal împotriva localnicei D.C., de 61 de ani, care, în calitate de administrator al unei societati comerciale din acelasi sat, nu a luat masuri de asigurare a ordinii publice pe timpul desfasurarii programului, prin personal propriu ori specializat, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata).

Doua societati de paza, verificate de politisti. În zilele de 15 si 16 noiembrie a.c., lucratorii specializati din cadrul Serviciului si Biroului Ordine Publica au efectuat verificari specifice la doua societati de paza din Braila, cu privire la modul de respectare a prevederilor Legii 333/2002 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor.

Politistii au analizat activitatea dispeceratului care functioneaza la nivelul uneia dintre societati, precum si a echipajelor care asigura monitorizarea si interventia la cele 99 de obiective, amplasate pe raza judetului Braila. De asemenea, au fost verificate 18 posturi, de la 13 obiective beneficiare ale prestatiilor de paza, asigurate, pe timp de zi si de noapte, de catre societatile în cauza, urmarindu-se, în special, modul de executare a serviciului de catre personalul de paza, cunoasterea consemnelor, dotarea cu uniforme si echipament, precum si instituirea documentelor de evidenta a servicului de paza.

Pentru deficientele constatate, s-au dispus masuri, cu termene concrete de remediere, si s-au aplicat trei sanctiuni contraventionale, în valoare totala de 200 de lei, conform legii.

Actiuni de acest gen vor continua si la alte societati de profil.

Minora accidentata de un autoturism. Duminica, pe la pranz, 18 noiembrie a.c., braileanca J.G., de 46 de ani, în timp ce conducea autoturismul proprietate personala pe Bulevardul Dorobantilor, la intersectia cu Strada Dianei, pe fondul lipsei de experienta în conducere, a evitat doua canalizari aflate în lucru, moment în care a pierdut controlul asupra masinii, a patruns pe trotuar si a accidentat o minora, în varsta de 7 ani, din municipiu.

În urma impactului, fata a suferit leziuni corporale, pentru care a fost transportata si internata la Spitalul Judetean de Urgenta Braila.

Conducatoarea auto a fost testata cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, si în cauza a fost întocmit dosar penal, pentru vatamare corporala din culpa.

Sanctiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier. În ziua de 18 noiembrie 2012, lucratori din cadrul Serviciului si Biroului Rutier au actionat pe arterele rutiere din judetul si municipiul Braila, pentru constatarea de contraventii si prevenirea, respectiv combaterea infractiunilor rutiere.

Politistii au constatat 54 de contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni în valoare totala de 12.960 de lei, si au ridicat, în vederea suspendarii, doua permise de conducere.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.