Sport

Cu o echipă formată doar din jucătoare U 18, Dunărea II Brăila a pierdut la 7 goluri în deplasarea de la Constanța

Cu o echipă formată doar din jucătoare U 18, Dunărea II Brăila a pierdut la 7 goluri în deplasarea de la Constanța

Astăzi, de la ora 14.00, echipa de Divizia A a HC Dunărea Brăila a jucat în deplasare la CSU Neptun Constanța. În primul meci al etapei a XVI-a, prima a ultimului tur din Divizia A seria A, echipa din Constanța, care încă mai speră la revenirea în Liga Națională, s-a impus cu 29-22 (15-10). 

Fetele de la Brăila au marcat primele două goluri ale meciului prin Oprea și Coteț. Gazdele au marcat primul gol abia în minutul 7 și în minutul 12 au ajuns să conducă cu 6-2. În minutul 18 Constanța s-a desprins la 6 goluri, scor 9-3, iar în minutul 25 diferența s-a mărit la 8 goluri, scor 14-6. Fetele pregătite de Cristian Preda și Eugen Jelesneac au marcat 3 goluri la rând și s-au apropiat la 5 goluri, scor 14-9 în minutul 28. Până la pauză ambele ehipe au mai marcat câte un gol și după 30 de minute CSU Neptun Conducea cu 15-10.

În repriza secundă primele două reușite au aparținut echipei din Constanța. În minutul 38 brăilencele au redus din nou handicapul la 5 goluri, 19-14. De la 20-15 gazdele au înscris de 3 ori la rând și au refăcut diferența de 8 goluri, dar cu 10 minute înaintea finalului oaspetele au revenit la un ecart de 5 goluri, scor 24-19, apoi 25-20. La acest scor Constanța a marcat alte trei goluri legate, după care a fost rândul brăileni să înscrie de două ori la rând prin Oprea și Vrabie. Ultimul gol al meciului a fost marcat de brăileanca Gabriela Moldoveanu, acum jucătoare la Constanța, care a stabilit rezultatul final, 29-22 pentru CSU Neptun.

Echipa brăileană a avut pe teren numai jucătoare născute în anul 2000 sau mai mici, în timp ce la echipa din Constanța doar două jucătoare mai mici de 18 ani au fost pe teren și acelea doar în ultimele 10 minute ale meciului.

Pentru CSU Neptun Constanța au marcat: Mihaela Rebeca -7 goluri, Andreea Pintilie -6, Andreea Ciucanu -4, Mihaela Stănciulescu -3, Bianca Căldare -3, Gabriela Moldoveanu -3, Diana Mada -2 și Brigite Szabo -1.

Pentru HC Dunărea II Brăila au marcat: Alexandra Oprea -7 goluri, Mirabela Coteț -6, Iulia Sava -3, Iasmina Ichim -3, Alexandra Vrabie -2.

Dunărea II rămâne pe locul 4 în seria a după etapa a XVI-a. În etapa următoare, pe 17 martie, HC Dunărea II va juca pe teren propriu cu CS Știința Bacău.

sursa foto: CSU Neptun Constanța
Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •