Sport

Cu o altă atitudine, HC Dunărea a pierdut doar la 4 goluri diferență meciul cu liderul Ligii Florilor

Cu o altă atitudine, HC Dunărea a pierdut doar la 4 goluri diferență meciul cu liderul Ligii Florilor

HC Dunărea Brăila a aborat meciul din etapa a VII-a a Ligii Florilor fără antrenor pe banca tehnică, echipa fiind condusă de directorul tehnic Sorinel Meca. Nimeni nu le dădea vreo șansă fetelor de la Brăila în meciul cu lidera clasamentului, SCM Rm. Vâlcea, echipă antrenată de fostul tehnician al echipei brăilene în sezonul trecut, Florentin Pera. Fără antrenor pe bancă, fetele de la Dunărea Brăila au arătat mai multă determinare decât atunci când antrenor era Dumitru Berbece. Echipa vâlceană a condus ostilitățile tot meciul și s-a impus la patru goluri diferență, scor 27-31 (13-17).

Vâlcea a marcat primele două goluri ale meciului, iar Brăila a marcat prima dată în kinutul 5 prin Elena Dache. În minutul 8 echipa lui Pera avea deja trei goluri avans, scor 1-4, iar în minutul 14 s-a distanțat la 4 goluri, scor 4-8. Brăila s-a mai apropiat de două ori la două goluri, dar în minutul 24 Vâlcea s-a desprins prima dată la cinci goluri, scor 9-14, cea mai mare diferență din prima repriză.

În repriza a doua Brăila a marcat primul gol prin Nicoleta Tudor, dar în minutul 36 oaspetele s-au desprins la 6 goluri, scor 16-22. Diferența de 5-6 goluri s-a menținut până în minutul 51, când Berescu a marcat pentru 22-26. În minutul 59 Vâlcea s-a distanțat din nou la 6 gouri, scor 25-31, dar Alina Vătu a marcat ultimele două goluri ale partidei și Vâlcea s-a impus la Brăila cu 31-27.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Alina Vătu -8 goluri, Elena Dache -6, Nicoleta Safta -4, Nicoleta Tudor -4, Diana Axinte -3, Ana Maria Berescu -1 și Diana Munteanu -1.  Au mai jucat: Marina Razum, Gabriela Dobre -portari, Cristina Gheorghe și Iryna Shutska.

Pentru SCM Rm. Vâlcea au marcat: Ana Maria Popa -9 goluri, Samara da Silva -7, Natalia Vasilevskaya -6, Alicia Fernandez -5, Marta Lopez -2, Elena Băcăoanu -1, Iryna Glibko -1.

Următorul meci al Dunării Brăila va fi vineri, 2 noiembrie, când HC Dunărea Brăila va juca în deplasare la SCM Roman, într-un derby al suferinței. Dunărea se află pe locul 12 cu un singur punct după șapte etape, în timp ce SCM Roman nu a obținut nici un punct în primele 7 etape din Liga Florilor.

La finalul meciului, directorul tehnic al Dunării Brăila, Sorinel Meca a declarat:

”Fetele au făcut un joc foarte bun astăzi, cu o echipă bună, care a bătul CSM-ul de două ori la București. Și asta spune tot.  scorul de 27-31 este unul în la care nu ne prea așteptam înaintea meciului, dar ele s-au dăruit. Bravo lor. eu le felicit pentru dăruire. Suntem pe locul 12 și eu zic că dacă câștigăm la Roman începem să jucăm. Dacă au aceeași atitudine eu zic că începem să adunăm puncte”.

Antrenorul Florentin Pera s-a declarat mulțumit de cele trei puncte care mențin echipa Vâlceană pe primul loc în clasament după șapte etape, dar a spus că este nemulțumit de cum au tratat jucătoarele sale faza de apărare. Echipa sa a primit 27 de goluri de la Dunărea Brăila, cele mai multe din acest sezon al Ligii Naționale.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •