Sport

CS Făurei a câștigat la Ianca și s-a calificat în turul III al Cupei României

CS Făurei a câștigat la Ianca și s-a calificat în turul III al Cupei României

CS Făurei a reușit să obțină calificarea în etapa a III-a a Cupei României faza națională după ce a învins cu 4-2 pe Viitorul Ianca, chiar pe terenul acesteia.

Deși înaintea meciului erau considerați favoriți, cei de la Viitorul Ianca au făcut un meci modest și au cedat în fața unei echipe coordonată din tribună de Bănel Nicoliță, care și-a organizat bine echipa.

Începutul meciului a fost unul anost, în care s-a jucat doar între cele două careuri, fără ocazii de gol. În minutul 12 Dima a încercat un șut de la distanță, dar peste poarta oaspeților. Un minut mai târziu percă a executat o lovitură liberă de la circa 25 de metri, dar pe centrul porții și Mitrea a reținut.

În minutul 26 Mocanu i-a pasat în dreapta lui Pușcașu și acesta a centrat în forță, la prima bară, de unde Stelică Nicoliță a trimis în poartă, la colțul scurt, 0-1.

În minutul 30 Roată a centrat de pe partea stângă la bara a doua, iar Stelică Nicoliță a reluat cu capul la colțul de unde a venit mingea, bară-gol. Astfel, după doar jumătate de oră de joc echipa fraților Nicoliță conducea cu 2-0, iar gazdele nu avusese nici o ocazie de gol.

În minutul 39 Dima a executat o lovitură liberă de pe dreapta, a centrat în cereu, Mucuță a trimis cu capul pe spate, Olenic a retrimis în centrul careului, dar Marius Preda a șutat în bara din stânga portarului Aurel Nicoliță.

În loc de 1-2 putea fi 0-3 în minutul 41, când la o centrare de pe stânga de la Roată, Pușcașu a trimis spre colțul lung de la 7 metri, dar Mitrea a scos de pe linia porții. Astfel, după cele două minute de prelungiri dictate de arbitru, rezultatul la pauză a fost Viitorul Ianca – CS Făurei 0-2.

Nici în repriza a doua jocul celor de la Ianca nu s-a legat mai bine, iar cei de la Făurei au încercat să își conserve avantajul. Mai mult, în minutul 64 Cosmin Necoară a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat.

În minutul 69 Dima a executat o lovitură liberă de la 25 de metri perpendicular pe poartă, dar a șutat peste poartă. În minutul 72 Crăciun a intrat în careul oaspeților și a șutat spre poartă, dar mingea a fost deviată în corner. Marius Dima a executat lovitura de la colț, de pe partea dreaptă, iar Ionuț matei a reluat din 7 metri în plasă, 1-2. Cu un om în minus, cei de la Ianca au prins curaj și în minutul 76 au reușit să egaleze. Colniceanu a primit o minge în partea dreaptă, a intrat în centru și i-a pasat în dreapta lui Andrei Crăciun. Acesta a centrat în fața porții și Alexandru Colniceanu, venit din spate a trimis în plasă, 2-2.

Doar un minut a durat bucuria gazdelor. CS Făurei a pornit un contraatac pe cinci contra trei și mingea a ajuns la Andrei Pușcașu, care a șutat de la 14 metri, pe colțul scurt, readucând echipa din Făurei în avantaj. În minutul 81 Agache a luat o acțiune pe cont propriu pe partea stânga, a intrat în careu și a șutat pe colțul scurt, 2-4.

Echipa din Ianca a mai încercat să se apropie de poarta oaspeților, dar aceștia s-au apărat foarte bine și au menținut avantajul, pe care puteau să-l mrească în minutul 83, când Roată i-a pasat lui Pușcașu, dar șutul acestuia s-a dus peste poarta lui Mitrea. Nici în cele cinci minute de prelungiri arătate de arbitru echipa din Ianca nu a creat pericol la poarta lui Aurel Nicoliță și astfel CS Făurei s-a impus cu 4-2 (2-0) obținând calificarea în turul următor al Cupei României.

Au jucat echipele:

Viitorul Ianca: Mitrea – L. Coteț (min. 90+2 Cr. Pisică), Stănciulescu, Preda, Necoară – Colniceanu, M. Dima, Olenic, E. Ndigwe (min. 46 A. Crăciun) – Buzatu – Mucuță (min. 60 I. Matei). Antrenor: Laurențiu Ivan

CS Făurei: A. Nicoliță – M. Mocanu, S. Apostol, S. Agache, Drezaliu – G. Niță (min. 85 V. Cîrnu), G. Dragomir, D. Percă, F. Roată – A. Pușcașu, S. Nicoliță. Antrenor: Ionel Balaban.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Articolul anterior

Zilele diasporei la Brăila