ProBr

Cristian Onofrei aleargă în memoria victimelor atentatelor teroriste

Cristian Onofrei aleargă în memoria victimelor atentatelor teroriste
Cristian Onofrei aleargă în memoria victimelor atentatelor teroriste
Cristian Onofrei aleargă în memoria victimelor atentatelor teroriste

Cristian Onofrei, plutonier major în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați a fost desemnat Jandarmul de onoare al anului, în contextul sărbătoririi la data de 3 aprilie a.c., a Zilei Jandarmeriei Române, instituție care împlinește 166 ani de existență.

Cea mai importantă distincție a Jandarmeriei Române a revenit unui jandarm care, mai presus de calitățile profesionale și profesionalism, de abilitățile sale ca sportiv de performanță, a dovedit că are calități umane deosebite, acesta punându-și timpul, munca și pasiunea în lupta pentru numeroase cauze umanitare. Jandarmul Cristian Onofrei și-a onorat uniforma, colegii, familia și foarte important, instituția pe care o reprezintă, Jandarmeria Română, prin valorile promovate și contribuția adusă comunității.Cristian Onofrei

Cristian Onofrei este mândru de distincția primită și va folosi acest moment pentru a aduce în atenția opiniei publice semnificația Zilei Jandarmeriei Române și mândria jandarmilor de a se afla în slujba românilor de 166 ani, el alegând să parcurgă în alergare distanța de 306 km, dintre Galați, orașul său natal și București, unde, la data de 3 aprilie a.c., i se va conferi în mod onorific distincția.

Pe timpul alergării, alături de însemnele naționale, Cristian va purta o banderolă reprezentând steagul Belgiei, în memoria victimelor atentatelor teroriste și pentru a transmite un mesaj de solidaritate umană.

Cristian Onofrei va începe cursa sâmbătă, 26 martie a.c., ora 09.00, de la sediul Jandarmeriei Galați și va alerga pe traseul: Galați – Brăila – Buzău – Prahova – București, unde va ajunge duminică,3 aprilie a.c., la ora 10.00, în Parcul Herăstrău.

Traseul parcurs de Cristian Onofrei este următorul:

26 martie, ora 09:00, plecare de la sediul Jandarmeriei Galaţi spre  Jandarmeria Brăila;

27 martie, ora 09:00, plecare de la sediul Jandarmeriei Brăila şi sosire la sediul subunităţii de jandarmi din localitatea Ianca;

28 martie, ora 09:00, plecare de la sediul subunităţii de jandarmi Ianca și sosire la Secţia de Jandarmi Făurei;

29 martie, ora 09:00, plecare de la sediul Secţiei de Jandarmi Făurei şi sosire la sediul Jandarmeriei Buzău;

30 martie, ora 09:00, plecare de la Cazarma jandarmeriei Buzău şi sosire la subunitatea de jandarmi Mizil;

31 martie, ora 09:00, plecare de la subunitatea de jandarmi Mizil şi sosire la sediul Jandarmeriei Prahova;

1 aprilie, ora 09:00, plecare de la Cazarma jandarmeriei Prahova şi sosire la Centrul jandarmeriei din Izvorani;

2 aprilie, ora 09:00, plecare de la Centrul jandarmeriei de la Izvorani şi sosire la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei;

3 aprilie, ora 10:00, plecare de la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei şi sosire în Parcul Herăstrău, intrarea din Piața Charles de Gaulle unde i se va decerna titlul de „jandarmul anului”.

Jandarmul Cristian Onofrei este implicat în susținerea unei noi acţiuni umanitare, urmând ca în data de 10 aprilie a.c., să alerge în municipiul Galați pentru cauza Adrianei,  mamă a doi copii minori, care, la numai 37 ani suferă de cancer colono-rectal.

De asemenea, Cristian este şi un sportiv de performanţă, câştigător a multor ediţii de maraton şi semimaraton. Vă enumerăm o parte dintre competiţiile câştigate sau la care s-a clasat pe podium şi anume:

 • Maratonul Internaţional Bucureşti unde a câştigat în anii 2009, 2010, 2012 şi 2014, locul I, în anul 2013, locul II iar în anul 2013, locul III;
 • Semimaratonul Sfântu Gheorghe unde a câştigat locul III în anul 2013;
 • Maratonul Internaţional Braşov, traseu montan unde, în anul 2013 a câştigat locul II iar în anul 2014, locul III;
 • Maratonul Internaţional Braşov, traseu şosea, unde în anul 2015 a câştigat locul II;
 • Semimaratonul de la Tulcea, unde a câştigat locul I în anul 2014;
 • Semimaratonul Galaţi unde în anii 2014 şi 2015 a câştigat locul I;
 • Semimaratonul Internaţional Bucureşti unde, în anul 2012 a câştigat locul I iar în anul 2014, locul II;
 • Balcaniada de la Salonic unde s-a clasat pe locul VI.

Referindu-ne la acţiunile umanitare pe care le-a susținut, Cristian a afirmat că toate l-au marcat şi determinat să acţioneze şi să mobilizeze oamenii pentru o cauză, un ideal, acela al vieţii. Iar când unele cazuri sunt pentru copii, pentru suflete care nu au apucat să se bucure de frumuseţea vieţii şi să-i înţeleagă sensul, Cristian a dat tot ce a putut din el.

Am ales să vă prezentăm o parte dintre ele, cele mai grave cazuri şi care au reuşit să aducă puţină lumină în casele părinţilor.

Iulie 2014 – „Să alergăm pentru Alin Miron. Alin are dreptul la copilărie”, un copil în vârstă de 3 ani care suferea de boala oaselor de sticlă şi care avea nevoie de o operaţie urgentă ce se putea efectua la Bucureşti. La această acţiune au participat aproximativ 150 de persoane iar suma strânsă s-a ridicat la valoarea de 3.000 lei.

Septembrie 2014 – „Să alergăm pentru Mihai Alexandru Nistor”, copilul unui subofiţer din I.J.J. Galaţi care necesita o intervenţie chirurgicală pentru montarea unei membrane auditive, întrucât copilul, în vârstă de 1 an nu auzea deloc. La acţiune au participat aproximativ 100 de persoane şi a reuşit să adune suma de 2.500 lei. În paralel subofiţerul a mobilizat şi cadrele unităţii care au donat suma de 10.000 lei. Tragedia colegului nostru nu s-a oprit aici întrucât fiica acestuia, în vârstă de 3 ani avea deficiențe grave de auz. Prin coordonarea lui Cristian, colegii jandarmi din Galaţi au reuşit să-i achiziţioneze fetiţei o proteză auditivă şi astfel să-i redea surâsul şi sunetul muzicii.

August 2015 – „Să alergăm pentru Evelina”, o fetiţă în vârstă de 9 luni care suferea de fibroză chistică şi necesita o intervenție chirurgicală. Boala de care suferă fetiţa produce o creştere a vâscozității lichidelor din organism iar acest lucru poate bloca plămânii sau alte organe vitale. Cei 200 de participanţi au donat la finalul acţiunii suma de 11.400 lei, o reuşită aşa cum spune Cristian.

Octombrie 2015 – „Să alergăm pentru Viorel Ganciu”, un băieţel care la numai 5 ani suferă de o boală amiotică, mai bine spus, copilul s-a născut fără degete la mâini şi picioare. Participanţii au reuşit ca la finalul acţiunii să strângă suma de 6.500 lei.

Februarie 2016 – „Să alergăm pentru Eduard Paţilea”, un copil în vârstă de 1 an şi 3 luni căruia viaţa nu a făcut decât să-i ofere un „cadou” sumbru la aniversarea de 1 an şi anume cancer pe sistem nervos, diagnosticul corect fiind – meduloplastom convenţional de gradul 4. Cei aproximativ 200 de participanţi au donat suma de 11.500 lei şi astfel Eduard a putut începe tratamentul.

Distribuie postarea
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •