Politica

Cristian Bușoi a promis că va deschide un cabinet de europarlamentar la Brăila

Cristian Bușoi a promis că va deschide un cabinet de europarlamentar la Brăila

Europarlamentarul Cristian Buşoi și candidat la alegerile europarlamentare, pe locul 9 pe listele PNl, a fost prezent săptămâna aceasta la Brăila unde a vorbit şi despre programul politic pe care Partidul Naţional Liberal l-a pregătit pentru Parlamentul European.

Cristian Bușoi a spus şi că, dacă va câştiga un nou mandat de europarlamentar, îşi va deschide cabinet şi în Brăila. Acesta a ales ca în afara organizației de București, unde deține funcția de președinte, să se implice în această campanie și în Ilfov, Ialomița și Brăila.

“Am ţinut să mă ocup de Brăila şi voi ţine aproape de Brăila şi, sigur că după alegerile europarlamentare, dacă previziunile noastre se împlinesc, îmi voi deschide şi un cabinet europarlamentar la Brăila, pentru că mă leagă o prietenie şi apreciez mult echipa de aici, dar şi ceilalţi oameni tineri şi inimoşi care vor să promoveze valorile PNL în judeţul Brăila”, a declarat Buşoi.

Europarlamentarul liberal a spus că partidul său a lansat public într-o dezbatere cu mediul academic, cu sindicatele, societatea civilă, organizaţii nonguvernamentale, cu mediul de afaceri, programul său politic pentru prezenţa în Parlamentul European în următorii 5 ani. Liberalii și-au stabilit câteva obiective foarte clare, foarte cuantificabile care pot fi urmărite şi pe care le vom considera priorităţi în activitatea lor în parlamentul European.

”Ne propunem să susţinem la nivel european un mecanism comun de monitorizare şi verificare a statului de drept şi a funcţionării statului de drept care să se aplice nu numai României, ci tuturor ţărilor europene. Vom susţine în continuare, cu aceeaşi energie cu care am susţinut şi până acum, aderarea României la spaţiul Schengen. Suntem pregătiţi din punct de vedere tehnic, dar avem o mare barieră prin prostiile şi lucrurile greşite pe care le face actualul guvern. Evident că sunt şi nişte interese, pe care nu le ascundem, ale unor ţări europene, în primul rând ale Olandei, dar dincolo de asta, cel mai mare impediment, a spus-o foarte clar preşedintele României, am fost foarte aproape, dar din cauza a ceea ce a făcut PSD nu am reuşit să intrăm în Schengen. Vom milita pentru aderarea României la zona euro şi aici sigur că rolul cel mai important îl au autorităţile din România, dar va conta  şi lobby-ul la instituţiile europene”, a declarat europarlamentarul Cristian Buşoi.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •