Politica

Cosmin Răzmeriță despre incertitudinile noului an școlar

Cosmin Răzmeriță despre incertitudinile noului an școlar

Noul an școlar a început astăzi în condiții complet diferite de cele din trecut. Ceea ce altădată reprezenta un motiv de bucurie pentru copii, părinți și profesori, marcat de emoția unui nou început, anul acesta a fost un moment marcat de teamă, de incertitudine, de nesiguranță, de controverse.

Candidatul Pro România la funcția de președinte al Consiliul Județean Brăila, Cosmin Răzmeriță, spune că unii părinții se tem pentru sănătatea copiilor lor, iar alții sunt nemulțumiți că micuții lor vor fi obligați să poarte masca pe față ore în șir. 

Răzmeriță spune că unii părinți care au copii care merg la școală au dubii cu privire la calitatea procesului educativ făcut cu masca pe figură și unii profesori se tem și pentru sănătatea lor sau sunt nemulțumiți că vor fi obligați să poarte masca ore în șir. 

Unii profesori sunt convinși că nu vor putea obliga copiii să păstreze distanța între ei și nici nu vor să facă asta, fiindcă deși nu o spun deschis, nu cred că acesta este un mod potrivit de a educa niște copii, învățându-i să stea departe unul de altul și să se vadă unul pe altul ca un potențial pericol. Sunt profesori nemulțumiți și de faptul că nu s-au majorat salariile cadrelor didactice de la 1 septembrie, așa cum prevede legea, iar unii profesori se întreabă cât va dura până se va ajunge iar la activitățile online și cum se poate face educație în asemenea condiții. Unii directori de școli sunt îngrijorați că nu vor avea suficiente fonduri pentru acoperi necesarul de materiale pentru măsurile obligatorii de curățenie și cât va dura până se va reveni la ceea ce era normalitatea în procesul educațional. Alți directori sunt îngrijorați că, dacă se va întâmpla să se înregistreze cazuri de îmbolnăviri în școala lor, vor fi considerați principalii vinovați, deși nu stă în puterea lor să ferească de boală toți elevii, mai ales atunci când copiii sunt în afara școlii” spune Cosmin Răzmeriță.

Candidatul la președinția CJ Brăila și cel care deschide lista de consilieri județeni ai Partidului Pro România, consideră că acesta este un început de an cum n-a mai fost altul, într-o atmosferă care nu este „normală” pentru un asemenea moment. 

Ține de toți cei implicați, părinți, profesori, autorități locale, să încerce să ofere copiilor un cadru care chiar și în aceste condiții restrictive, să fie cât mai puțin stresant. Să facă în așa fel încât respectarea regulilor care au ca scop protecția copiilor și a cadrelor didactice, care este cu certitudine o prioritate, să nu se facă într-un mod în care și unii, și alții să se simtă mai degrabă stresați, decât protejați. Succes elevilor, dar și profesorilor în acest nou an școlar care va reprezenta o provocare pentru toți!” a mai declarat Cosmin Răzmeriță.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •