Silviu Mares 23 noiembrie 2012
Consiliul Judetean Braila si-a rectificat bugetul propriu

Consiliul Judetean Braila si-a rectificat bugetul propriuConsilierii judeteni braileni au votat, in unanimitate, in plenul sedintei de astazi, proiectul de hotarare pentru rectificarea bugetului propriu pe acest an.

Rectificarea a insemnat completarea celui judetean cu unele sume, de la bugetul de stat, prin care au fost alocati bani pentru finantarea cheltuielilor descentralizate, in valoare de 804.000 de lei, care au ca destinatie finantarea Programului lapte-corn (158.000 de lei), finantarea invatamantului special si a Centrului de resurse (645.000 de lei), precum si plata sumelor castigate in hotarari judecatoresti (1.000 de lei).

„In afara de aceste sume, s-a revizuit estimarea cotei de 18,5 la suta din impozitul pe venit, care a fost majorata la 35.000 de lei, si, din aceasta majorare, la nivelul judetului a rezultat o suplimentare de 534.000 de lei, care a fost repartizata pe capitolul de drumuri”, a explicat consilierilor prezenti Alina Rusu, directorul Directiei de specialitate din Consiliul Judetean.

Tot din estimarea impozitului pe venit a rezultat si o suma suplimentara, la cota de 11,25 la suta, de 1216 lei, cu care a fost diminuat deficitul sectiunii de dezvoltare si, practic, excedentul care urma sa fie utilizat cu aceasta destinatie.

Au mai fost aduse modificari, in functie de diferitele subventii primite suplimentar fata de bugetul repartizat: pentru drepturile persoanelor cu handicap (2.077 lei), pentru derularea programului de produse alimentare (20.000 de lei), pentru Camera Agricola (40.000 de lei), precum si pentru programul de reabilitare a drumurilor (1.000 de lei). Alte sume au fost repartizate pe proiecte.

Anterior supunerii la vot a proiectului de hotarare privind rectificarea bugetului propriu al Consiliului judetean, presedintele Stancu Bunea Gheorghe a afirmat ca: „Inainte de a face aceasta repartitie, am chemat toti beneficiarii de fonduri, care sunt in zona Consiliului judetean. Am avut o discutie transparenta, la vedere, in care fiecare si-a acoperit necesarul, ba, chiar, unii au primit bani mai multi decat credeau, cu rugamintea de a fi cheltuiti pana la 31 decembrie 2012”.

Totodata, Stancu Bunea Gheorghe a tinut sa sublinieze faptul ca autoritatea publica judeteana are fondurile necesare suficiente pentru acoperirea cheltuielilor pana la sfarsitul anului, facand referire la unele zvonuri, potrivit carora salariatii Spitalului judetean ar ramane, in curand, fara tichetele de masa.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.