Administratie

Consilierul PNL Adrian Tabarac l-a întrebat pe primar cum a pus în aplicare dispozițiile Ordonanței Militare nr. 4

Consilierul PNL Adrian Tabarac l-a întrebat pe primar cum a pus în aplicare dispozițiile Ordonanței Militare nr. 4

Consilierul PNL Adrian Tabarac l-a întrebat pe primarul Marian Dragomir ce măsuri a luat Primăria Brăila pentru respectarea ordonanței militare nr. 4.

Tabarac a întrebat la câte scări de bloc s-au montat dispozitive cu soluții dezinfectante, așa cum se prevedea în Ordonanța Militară nr. 4, în care la articolul 6, aliniatul 1, se specifica faptul că ”Autoritățile administrației publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale și vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune.”

Primarul Marian Dragomir a răspuns că procedura de montare a dispenserelor este în analiză la SUPAGL. Aceasta a motivat că la început Guvernul a spus că montarea acestor dispozitive este obligatorie, dar ulterior s-a revenit. Numai că în nicio altă ordonanță militară nu se face referire la faptul că acel articol din ordonanța 4 se abrogă sau să fi fost modificat pentru a deveni opțională. Totuși, primarul a spus să vadă unde va găsi un distribuitor care să aibă cel puțin 3000 de astfel de dispozitive și posibilitatea de a le livra într-un timp rezonabil.

În ceea ce privește dezinfectarea scărilor de bloc, Dragomir a răspuns că aceasta s-a făcut la un număr important de scări de bloc, fără a specifica însă care este acest număr. În schimb a spus că se face dezinfectarea trotuarelor pe multe artere intens circulate, urmând a se relua și dezinfectarea celorlalte scări de bloc.

Tabarac l-a întrebat pe Dragomir dacă are în vedere să asigure măști de protecție gratuit pentru persoanele din categoriile defavorizate, așa cum s-a întâmplat în alte localități din țară și chiar din județul Brăila. Primarul a răspuns că municipiul Brăila nu are bani în buget pentru a achiziționa măști de protecție pentru populație, dar a continuat ironic că le așteaptă pe cele de la Guvern pentru că este în Parlament un proiect de lege prin care să se ofere gratuit măști de protecție categoriilor defavorizate, proiect inițiat de parlamentari de la Pro România.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •