ProBr

Consilierii municipali și județeni de acord cu asocierea pentru reabilitarea stadionului Municipal. Nu se știe însă când și cum se va și întâmpla

Consilierii municipali și județeni de acord cu asocierea pentru reabilitarea stadionului Municipal. Nu se știe însă când și cum se va și întâmpla

Consiliul Local Municipal Brăila și Consiliul Județean Brăila au aprobat cu unanimitate de voturi asocierea celor două administrații pentru un proiect de reabilitare și modernizare a Stadionului Municipal, în vederea promovării unor interese comune.

Stadionul Municipal arată într-o stare jalnică și la acest moment nu poate fi omologat nici măcar pentru meciuri de Liga a 3-a din cauza stării gazonului, dar și a vestiarelor și lipsei grupurilor sanitare pentru spectatori. Stadionul are construcții în suprafață de circa 21.000 mp și un teren în suprafata de peste 50.000 mp și a fost construit în anul 1975 având la vremea respectivă o capacitate de 30.000 locuri.

Consilierul PNL Florin Cîrligea a salutat ideea de modernizare a stadionului municipal, dar a atras atenția că dacă se va merge pe aceleași politici privind susținerea sportului ”vom face doar Daciada pe stadion”.

Consilierul Dănuț Lungu a spus că și-ar fi dorit ca această reabilitare a stadionului să se fi făcut în anul 2016. Liberalul a spus că anul acesta ar fi trebuit ca CJ Brăila să se uite mai atent către echipa de fotbal care a împlinit 100 de ani de existență.

Președintele CJ Brăila Iulian Chiriac a specificat că prin interese comune ale celor două administrații se înțelege organizarea de evenimente culturale și sportive susținute de Primărie sau Consiliul Județean.

În ceea ce privește finanțarea, Chiriac a spus că după realizarea proiectului DALI de către municipalitate, care are prinsă în buget suma necesară, se intenționează depunerea proiectului de modernizare către Compania Națională de Investiții, dar se ia în calcul și o posibilă finanțare din fonduri europene, pentru exercițiul bugetar 2021 -2027. Iar dacă niciuna dintre aceste variante nu se va realiza, reabilitarea și modernizarea se vor face din fonduri proprii ale celor două administrații locale.

Vezi declarațiile celor trei:

Așadar, o posibilă reabilitare a stadionului Municipal ar putea începe cel mai devreme în a doua jumătate a anului viitor, asta într-un scenariu optimist.

În adresa Primăriei Brăila către Consiliul Județean se vorbește și despre construcția unei săli polivalente, cu capacitate de aproximativ 4000 de locuri, pe un teren al municipalității de aproximativ 8 ha, care poate fi racordat la utilități, dar fără a se specifica unde se află acest teren.

În cele două proiecte în care consilierii municipali și județeni și-au dat acordul pentru o asociere nu se vorbește deocamdată decât despre stadionul Municipal.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •