Sport

Consilierii municipali au aprobat un proiect de hotărâre pentru solicitarea de preluare de la Ministerul Sportului a stadionului de atletism

Consilierii municipali au aprobat un proiect de hotărâre pentru solicitarea de preluare de la Ministerul Sportului a stadionului de atletism

Stadionul de atletism, aflat în vecinătatea stadionului Municipal, se află de ani buni într-o stare avansată de degradare, fiind năpădit de buruieni, iar tribunele nu mai există de mult. Stadionul se află în proprietatea Statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului, prin CSM Brăila, dar lipsa fondurilor a lăsat acest stadion să devină o paragină, în timp ce atleții brăileni se pregătesc pe pista de dirt-trak de la stadionul Municipal.

În ședința CLM din 30 iunie, a fost supus dezbaterii un proiect de hotărâre prin care se solicită o Hotărâre de Guvern pentru trecerea stadionului din administrarea Ministerului Tineretului și Sportului în cea a Consiliului Municipal Brăila. CLM se obligă să mențină destinația bunului și să o transforme din bun de interes național în bun de interes local și să facă investiții în termen de 10 ani de la preluare.

Consilierul independent Lucian Căprariu a propus trei amendamente la acest proiect de hotărâre. Primul dintre ele se referea la faptul că în termen de 3 luni de la preluarea stadionului să se realizeze un gard de împrejmuire și instalarea unui sistem de supraveghere a obiectivului. Al doilea amendament ar fi ca obiectiv specific, ca la 6 luni de la preluare, să fie realizat un plan de acțiune care să cuprindă un proiect de investiții pe un termen delimitat și verificarea instalațiilor care au fost realizate și curățarea terenului, dar și pregătirea pistei de alergări pentru a se realiza antrenamentele atleților. Căprariu a propus ca în termenul propus inițial, de 10 ani, să se realizeze un stadion de atletism care să fie omologat de Federația Internațională de Atletism pentru desfășurarea de competiții atletice.

Lucian Căprariu a mai propus ca la următoarea rectificare bugetară să se aloce 700 mii lei pentru realizarea primelor două obiective specifice propuse de el.

Primarul Marian Dragomir a spus că este de acord cu propunerile lui Căprariu, dar că acestea nu pot fi realizate din punct de vedere legal, în termenele propuse. Primarul a propus ca în termen de două luni de la preluarea acestui imobil să organizeze licitația pentru DALI, apoi să fie scos la licitație proiectarea și execuția.

Consilierul PNL, Adrian Tabarac a spus că se bucură că primarul vrea să investească în sport. Acesta a spus că din păcate nici un demers al Primăriei privind bazele sportive pe care le are în administrare nu a fost dus la bun sfârșit. Consilierul liberal a dat exemplul stadionului Progresul, care a rămas în stare de degradare deși există de ani buni un proiect de reabilitare împreună cu FRF. Totodată, Tabarac a amintit că stadionul Municipal, aflat în vecinătatea celui de atletism, este o ruină și l-a rugat pe primar să vină cu ceva concret în acest proiect, că în viitorul buget să fie alocată o sumă de bani care să fie alocată pentru ca de anul viitor stadionul de atletism să fie funcțional pentru antrenamente.

Conducerea primăriei a spus că nu este oportună introducerea acum a unor termene de realizare a unor investiții, înainte de a fi preluat obiectivul.

În cele din urmă s-au supus la vot două amendamente prin care se impune un termen de 6 luni de la preluarea obiectivului pentru demararea procedurilor de elaborare a documentațiilor tehnico economice, iar al doilea amendament viza asumarea realizării în termen de 10 ani a unui stadion de atletism la standardele IAF pe locul acestui stadion pe care Primăria Brăila își propune să-l preia.

Primul amendament a primit 23 de voturi pentru și 4 abțineri, ale consilierilor Florica Lungu, Bogdan Botea, Daniela Rădulescu și Dan Păun. Al doilea amendament a primit 23 de voturi pentru, trei abțineri, ale consilierilor Florica Lungu, Bogdan Botea, și Daniela Rădulescu, și un vot împotrivă, din partea consilierului Sorin Boșneag.

În cele din urmă proiectul a fost aprobat, cu cele două amendamente, cu 26 de voturi pentru și o abținere, din partea consilierului PNL, Florica Lungu.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •