Politica

Consilierii județeni au depus astăzi jurământul pentru constituirea noului Consiliu Județean Brăila

Consilierii județeni au depus astăzi jurământul pentru constituirea noului Consiliu Județean Brăila

Astăzi, de la ora 9.00, în Sala Mare a Palatului Administrativ a avut loc ședința de constituire a noului Consiliu Județean. În cadrul ședinței au fost validate 27 din cele 30 de mandate de consilieri județeni, precum și mandatul de președinte al CJ Brăila, câștigat de Francisck Iulian Chiriac.

Consilierul Alexandru Popa, locul 5 pe lista PNL, a renunțat la mandat, urmând ca la prima ședință extraordinară care va avea loc zilele următoare să fie validat mandatul primului supleant pe lista liberalilor, Dănuț Lungu.

La PSD au fost validate 16 din cele 17 mandate câștigate la alegerile din 27 septembrie, Iulian Chiriac fiind validat ca președinte, iar la următoarea ședință urmează să fie validat următorul supleant pe lista social democraților, Carmen Elena Bănică.

La PMP au fost validați doi din cei trei consilieri, urmând ca acesta din urmă să fie validat în următoarea ședință de Consiliu Județean. Consilierul supleant care va prelua mandatul va fi Toma Broască Geanina.

Astfel astăzi au fost validați 16 consilieri de la PSD, 9 de la PNL și 2 de la PMP.

Consilierii care au depus jurământul astăzi sunt: Epureanu Ionel, Paladi George Adrian, Bălănică Dragomir Mariana Carmelia, Văduva Dumitru, Bordea Daniela, Burtea Fănel, Turcoianu Valentina, Ichim Andrei Ionuț, Dobrotă Marius Valentin, Ghiorghiu Marian, Vîlsan Dorel, Negru Marius Cătălin, Dobre Ionuț Ciprian, Anton Gina, Abăseacă Mihai Gabriel, Dumitru Aurel – toți de la PSD.

De la PNL au depus jurământul: Căpățînă Marian, Dănăilă Zaharia Alexandru, Cîrligea Florin Eugen, Pricop Cristian Florinel, Cortez Vasile, Necoară Anamaria, Varga Vasile Constantin, Pascale Daniela Andreea, Dorobanțu Stăvărel.

De la PMP au depus jurământul: Botea Viorel și Adetu Ionel.

Ședința a fost condusă de cel mai în vârstă dintre consilierii județeni, Dumitru Văduva, și cei mai tineri doi consilieri județeni, Daniela Pascale și Ionuț Ichim.

La finalul ședinței de validare a mandatelor de consilieri, președintele CJ Brăila a vorbit despre viitoarele ședințe în care vor fi stabilite componența comisiilor de specialitate și cei doi vicepreședinți.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •