Social

Concursul „Florian Urs” – editia a VII-a

Concursul „Florian Urs” – editia a VII-a

La mijlocul săptămânii trecute, 70 de  elevi din județele Brăila, Constanța, Focșani, Ilfov și Suceava au participat la faza finală a Concursului Regional „Florian Urs”. Elevii, îndrumați de cadre didactice dedicate muncii de diversificare a metodelor de dezvoltare a gândirii economice eficiente,au demonstrat calităţi ale economiştilor de succes.  

Concursul Regional „Florian Urs” se adresează elevilor din clasele a XI-a și a XII- a liceu şi celor care doresc să-şi verifice cunoştinţele dobândite până în prezent, în domeniul disciplinelor economice și al limbii engleze. Acest concurs îi  ajută pe elevi să obţină rezultate mai bune la examenul de bacalaureat şi să acţioneze că agenţi economici cu bune rezultate.

Concurenţii s-au confruntat cu subiecte de verificare a cunoştinţelor necesare pentru susţinerea examenelor naţionale, dar şi cu subiecte cu grad sporit de dificultate care să-i pregătească pentru viitoarele competiţii.

Concursul multidisciplinar ”Florian Urs” a devenit o tradiţie la Colegiul Economic ”Ion Ghica” din Brăila. Inițiat de  profesoara Simona Mușat în amintirea profesorului de economie, devenit apoi coleg de cancelarie, concursul ”Florian Urs” s-a aflat anul acesta la cea de-a VII-a ediţie.

Organizat inițial doar la această disciplină la nivel local, extins apoi la nivel de județ și, de trei ani, la nivel regional, concursul are acum trei secțiuni: secțiunea I -Economie, secțiunea II – Administrarea firmei și Marketing (adresat elevilor de clasa a XI-a din licee cu profil economic) și, din acest an, secțiunea III – Limba engleză.

Concursul, derulat pe platformă on-line, este înscris  în Calendarul Activităţilor Educative Regionale, al Ministerului Educaţiei Naţionale.

Necesitatea acestui concurs a apărut din dorința de  dezvoltare profesională a tinerilor elevi economiști, precum și perfecționarea  învățării continue, a gândirii critice şi capacitatea de adaptare la situații noi.

Organizatorii concursului au fost: Mușat Simona, Lepădatu Daniel, Berechet Claudia, inspector Istrate Camelia, Zafiu Doinița, Istrate Cătălin, Feichter Narcisa, Drăghici Cornelia, Stanciu Nicoleta, Maraloiu Pompilia, profesori la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •