Actualitate

Concurs al serviciilor voluntare si private de pompieri

Concurs al serviciilor voluntare si private de pompieri
Concurs al serviciilor voluntare si private de pompieri
Concurs al serviciilor voluntare si private de pompieri

Vineri dimineață, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila a organizat etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă. Acţiunea s-a desfăşurat pe Stadionul Municipal Brăila.

Prin organizarea unei astfel de competiţii s-a urmărit dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a membrilor serviciilor private pentru situaţii de urgenţă, precum şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între serviciile private pentru situaţii de urgenţă, pe de o parte şi între acestea şi serviciile profesioniste, pe de altă parte.

La startul competiţiei s-au aliniat trei echipaje ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Tudor Vladimirescu, Ciocile şi Berteştii de Jos şi trei echipaje ale Serviciilor Private pentru Situaţii de Urgenţă: VARD Brăila SA, CARREFOUR SA Brăila şi OMV Petrom Brăila.

Concursul a constat în parcurgerea a trei probe practice, respectiv ştafeta 4×100 m, pista de îndemânare şi viteza şi realizarea unui dispozitivul de intervenţie.

La finalul competiţiei, la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, clasamentul general a arătat astfel:

– locul I – echipajul SVSU Tudor Vladimirescu;

– locul II – echipajul SVSU Ciocile;

– locul II – echipajul SVSU Tufeşti.

La Serviciile Private pentru Situaţii de Urgenţă, clasamentul general a arătat astfel:

– locul I – echipajul SPSU al SC VARD Brăila SA;

– locul II – echipajul SPSU al OMV Petrom Brăila;

– locul III – echipajul SPSU al CARREFOUR SA Brăila.

În luna august 2016 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila va organiza etapa naţională a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă, unde vor participa, din oficiu, echipele clasate pe primul loc la etapa judeţeană, respectiv SPSU Tudor Vladimirescu şi SPSU al SC VARD Brăila SA.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •