Administratie

Comisarul sef Gluga despre infractionalitatea din Braila

Comisarul sef Gluga despre infractionalitatea din Braila
Raportul activitatii IPJ Braila, prezentat de comisarul sef Gluga in plenul CJ
Raportul activitatii IPJ Braila, prezentat de comisarul sef Gluga in plenul CJ

Comisarul-şef de poliţie Constantin Adrian Glugă a prezentat în ședința consiliului Județean de la sfârșitul lunii februarie raportul asupra eficienței activității Inspectoratului de Poliție al Județului Brăila pentru anul 2015 și Planul stategic de Ordine Publică al ATOP pentru anul 2016.

Șeful interimar al IPJ Brăila a mulțumit consilierilor județeni pentru posibilitatea de a-și prezenta materialele în debutul ședinței și nu la finalul ei așa cum se întâmpla de obicei.

[quote]Realizarea acestor indicatori de performanță minimali a fost posibil cu sprijinul nemijlocit al ATOP, fiind o tradiție că IPJ este sprijinit financiar prin intermediul ATOP. În anul 2015, în domeniul infracționalității îndreptate împotriva persoanei s-a înregistrat o ușoară creștere generată de loviri sau alte violențe care din păcate se în mai peste tot, dar cu preponderență în mediul rural unde am constatat o oarecare degradare a climatului social și economic. Avem o creștere cu 12,5% la acest gen de infracțiuni față de anul 2014. Un alt reper îl constituie numărul infracțiunilor îndreptate împotriva patrimoniului, scăderi la infracțiunile de furt și de tâlhărie, un lucru important la nivelul județului Brăila, unde întodeauna ne-am confruntat cu astfel de infracțiuni, în special a tâlhăriilor prin smulgere[/quote], a spus comisarul-șef Adrian Glugă.

În cursul anului 2015 polițiștii au intervenit la 10805 astfel de incidente semnalate prin apel la numărul de urgență 112, din cele 20000 astfel de apeluri, diferența de incidente la care nu s-a intervenit a fost soluționată prin îndrumarea apelanților către alte instituții care aveau competență în a rezolva acele incidente. Din cele 10805 intervenții, 6035 au avut loc în mediul urban, ceea ce reprezintă 56%, iar restul în mediul rural.

[quote]Un alt indicator de performanță a fost stoparea trendului ascendent al numărului infracțiunilor comise în zona unităților de învățământ la nivelul anului școlar 2014-2015. Delicvența juvenilă este o problemă perpetuă a societății. În anul 2016 vom avea un program de prevenire al infracționalității juvenile și implicit a infracționalității în zona unităților de învățământ. Cauzalitatea creșterii acestui gen de infracționalitate este multiplă. Numărul de infracțiuni sesizate nu este alarmant, 36 de infracțiuni în primul semestru al anului școlar 2015-2016, mai mult cu 4 față de perioada similară a anului școlar trecut. Din cele 36 de infracțiuni, 13 au fost săvârșite de către elevi, iar 13 de către profesori, celelalte 16 fiind săvârșite de alte persoane. În anul școlar 2014-2015 nu a fost nici o faptă săvârșită de profesori[/quote], a declarat șeful IPJ Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •