Cultura

Comenius, la Palatul Copiilor din Braila

Comenius, la Palatul Copiilor din Braila

Comenius, la Palatul Copiilor din BrailaAseara, Palatul Copiilor si Elevilor din Braila si-a deschis larg portile. Musafiri au fost, de aceasta data, cadre didactice si elevi din cinci tari partenere in proiectul Comenius ECOLIVE TV.

Directorul institutiei, Ghita Nedelcu, a spus ca acest parteneriat se bazeaza, in principal, pe dezvolatarea ideii de identitate europeana printre partenerii de proiect, dar si prin constientizarea acestora asupra problemelor de ecologie si de protectia mediului.

„Intentionam sa stimulam interesul elevilor nostri asupra mediului, a ecologiei, la salvarea echilibrului natural, incalzirea globala, energia regenerabila si materialele reciclabile, dar si ca ei sa constientizeze ca se poate face ceva pentru generatiile viitoare.

Elevii se vor implica activ in desfasurarea activitatilor si atingerea scopurilor incluse in program si vor scrie, in mod regulat, rapoarte asupra activitatilor. Vor constientiza importanta echilibrului natural, prin realizarea de cercetari si vor crea noi lucruri din materiale reciclabile.

Toti partenerii sunt foarte motivati de a invata, prin intermediul acestui proiect, iar personalul este nerabdator de a cunoaste noi culturi, sa faca schimb de experienta si metode de lucru, in ceea ce priveste tehnicile de predare invatare.

In viitor, descendentii nostri vor locui in acest mediu. Asa ca este datoria noastra morala de a le lasa o lume curata si conservata”, a mai declarat Ghita Nedelcu.

Totodata, cu ajutorul acestor activitati, elevii vor invata despre reciclare si importanta acesteia, contributia economica, cum sa grupeze aceste materiale reciclabile si cum sa protejeze mediul. Parteneriatul va dezvolata abilitatile de comunicare in limba engleza pentru toti partenerii implicati.

Toti participantii, elevi si profesorii, deopotriva, vor dobandi abilitatii organizatorice, de conducere, de planificare a unui proiect, abilitati de comunicare, prezentare, de legatura interdisciplinara si de a lucra intr-un grup.

Proiectul se va derula pana in iunie 2014, cand se va realiza un DVD comun, incluzand clipuri video din tarile partenere. In aceasta perioada, sunt programate si vizite de lucru in Turcia, Bulgaria, Spania, Grecia si Franta.

Ieri seara, a fost prima vizita oficiala si deschiderea proiectului. Atat cadrele didactice, cat si elevii care i-au insotit au avut ocazia sa cunoasca activitatile elevilor de la Palatul Copiilor din Braila, sa viziteze cercurile unde se desfasoara diferite activitati pentru copii, de la navomodele pana la dans.

Oaspetii au avut ocazia sa vada copii de gradinita dansand dansuri moderne, dar si dansuri populare. La cercul de folclor, coordonat de profesorul coregraf Vasile Lipan, oaspetii straini au fost intampinati cu traditionala paine si sare, iar copiii au dansat pe ritmuri populare romanesti.

La final, profesorii si elevii bulgari au aratat, si ei, ca stiu sa danseze si au contribuit, la buna-dispozitie generala, cu un dans specific.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.