Actualitate

Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, în județul Brăila, până luni seara, la ora 21

Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, în județul Brăila, până luni seara, la ora 21

Administrația Națională de meteorologie a emis în această dimineață trei avertizări meteo de coduri galben și portocaliu. În intervalul 19 iulie, ora 10.00 – 20 iulie, ora 21.00, Brăila se va afla sub cod galben.

În intervalul 19 iulie, ora 10:00 – 19 iulie, ora 21:00, s-a emis cod portocaliu de cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată, în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei, local în nordul Munteniei și în vestul Moldovei. Aici instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și grindină. Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp.

În intervalul menționat, local în Moldova, Muntenia și estul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

În intervalul 19 iulie, ora 21:00 – 20 iulie, ora 10:00, se vor înregistra cantități de apă însemnate, prin avertizare cod portocaliu, în estul Transilvaniei și local în Maramureș, vestul Moldovei și în nordul Munteniei, unde vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă, îndeosebi prin acumulare, vor depăși 40 l/mp și, pe arii restrânse 60 l/mp.

În intervalul menționat, în Transilvania, Maramureș, Muntenia, vestul Moldovei și nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

În intervalul 20 iulie, ora 10:00 – 20 iulie, ora 21:00, a fost emis cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În Dobrogea, Moldova, Transilvania și local în Muntenia și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…50 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •