Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR) a publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE) licitaţia pentru proiectarea şi execuţia Drumului Expres Focşani-Brăila, cu o lungime de 73 de kilometri. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 28 octombrie. Câştigătorul contractului va avea la dispoziţie maximum 42 de luni şi 5,3 miliarde de lei (fără TVA) pentru construcţia Drumului Expres Focşani-Brăila.
”Compania Naţională de Investiţii Rutiere a publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE) licitaţia pentru proiectarea şi execuţia Drumului Expres Focşani-Brăila”, anunţă CNIR.
Contractul pentru această investiţie finanţată din fonduri europene are o valoare de 5,3 miliarde lei, iar ofertele pot fi depuse până la data 28.10.2024. Durata de realizare este de 42 de luni, din care 6 luni pentru proiectare şi 36 luni pentru etapa de execuţie.
Drumul Expres Focşani-Brăila, cu o lungime de 73 de kilometri, va asigura legătura între Autostrada Moldovei Ploieşti-Paşcani (A7), Podul peste Dunăre de la Brăila, Drumul Expres Brăila-Galaţi (DEx 6), Tulcea şi Constanţa. Contractul a fost licitat într-un singur lot, devenind, astfel, cel mai lung tronson de drum de mare viteză care va fi construit în cadrul unui singur contract.
”Chiar dacă am decis licitarea într-un singur lot, viitorul antreprenor va putea deschide circulaţia pe segmente de drum funcţionale independent”, a precizat directorul general al CNIR, Gabriel Budescu.
Drumul Expres va avea două benzi pe sens (4X3,50 metri), bandă mediană (3 metri), acostament consolidat (2X2,25 m) şi parapete de beton tip New Jersey pentru zona mediană. Pe traseu sunt prevăzute şase noduri rutiere şi 57 de structuri (poduri şi pasaje). Garanţia lucrărilor este de 5 ani.
Dotările Drumului Expres:
– 2 parcări de scurtă durată (stânga+dreapta) cu 120 de locuri şi platformă de cântărire inclusă respectiv Spaţii de servicii tip S 1 (stânga+dreapta) cu 150 de locuri parcare, prevăzute cu spaţiu rezervat pentru benzinărie şi spaţiu pentru comerţ/alimentaţie publică.
– Centru de Întreţinere şi Coordonare (CIC) şi Centru de Monitorizare şi Informare