Social

CJ Brăila a alocat bani pentru cazarea și hrana personalului medical care se izolează de familii

CJ Brăila a alocat bani pentru cazarea și hrana personalului medical care se izolează de familii

Consilierii județeni au avut în această dimineață o nouă ședință extraordinară, în care au aprobat 500000 lei pentru cazarea personalului medical din linia întâi a Spitalului Județean care se vor izola după efectuarea orelor de program sau de gardă.

Această sumă, care a fost luată din fondul de rezervă al COnsiliului Județean Brăila, va putea fi recuperată de la Ministerul Sănătății la finalul acestei situații. Hotărârea a fost adoptată cu 32 de voturi pentru. de la ședință a lipsit consilierul PNL Alexandru Dănăilă.

Solicitarea de cazare și hrană a fost făcută pentru 70 de locuri. Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac a spus că încă nu au fost stabilite hotelul în care va fi cazat personalul medico-sanitar de la Spitalul Județean care lucrează cu pacienți suspecți sau confirmați cu COVID-19. Chiriac a spus că astăzi sunt așteptate astăzi răspunsuri cu oferte de preț de la hotelurile din Brăila după care se vor încheia contractele.

Chiriac a spus că a făcut un inventar al materialelor sanitare din spital, iar la unele dintre ele stocurile s-au diminuat simțitor, iar la alte produse stocurile sunt suficiente. Acesta a spus că în cursul zilei de astăzi va adresa o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban în care va cere plafonarea prețurilor la materialele sanitare și la produsele de dezinfectare.

Acesta a dat și câteva exemple, spunând că un halat de vizitator, care costa 1,2 lei costă acum 10 lei, iar o mască de la 10 bani a ajuns să coste 3,7 lei, în timp ce o pereche de mănuși chirurgicale costă acum 2 lei de la 0.8 lei. În ceea ce privește măștile FFP2 prețul acestora a crescut de la 5 lei la 32 de lei, iar la alcoolul sanitar prețul a crescut de la 3.5 lei la 15 lei. Nechita l-a contrazis pe Chiriac în privința acestor prețuri, susținând că în supermarketuri din Brăila prețurile sunt mai mici decât cele anunțate de șeful CJ.

Președintele Chiriac spus că o să ceară Ministerului Sănătății și Ministerului de Interne, care au achiziționat materiale de protecție, să dirijeze și către spitalele din Brăila o cantitate din acestea.

Totodată, vicepreședintele Ionel Epureanu a spus că săptămâna viitoare va avea loc o nouă ședință în care se va încerca alocarea unei sume de bani și către DGASPC Brăila, acolo unde, în urma Ordonanței militare nr. 8, personalul va fi izolat la locul de muncă pe perioade de câte 14 zile. În cazul acestor angajați se va încerca asigurarea unor condiții de cazare și hrană similare cu a personalului medico-sanitar din spitale care se izolează.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •