Actualitate

Cele trei cazuri confirmate ieri la Brăila nu sunt incluse în raportarea de astăzi a INSP

Cele trei cazuri confirmate ieri la Brăila nu sunt incluse în raportarea de astăzi a INSP

Pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, astăzi, 22.05.2020, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate  888 de persoane, aflate în izolare voluntară și 98 de persoane care se află în carantină instituționalizată.   

Până la această dată 5460 de persoane au ieșit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile și 1022 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată.

Conform raportării DSP, de la începutul pandemiei, la Brăila, 26 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 22 au fost declarate vindecate și externate. 

Până astăzi, 22 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 17.712 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 10.777 au fost declarate vindecate și externate. În raportarea de la INSP, Brăila figurează tot cu 19 cazuri confirmate, nefiind inclus niciunul dintre cele 3 cazuri confirmate ieri.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 127 de noi cazuri de îmbolnăvire, iar la ATI, în acest moment, sunt internați 200 de pacienți.

Potrivit IPJ Brăila, joi,  21.05.2020, polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Astfel, au fost executate peste 329 de misiuni specifice, fiind verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 747 de persoane. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, la nivel național polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 156 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 107.880 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 4 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Totodată, în data de 21 mai a.c., 33 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •