În cadrul Galei de Excelenţă a Comunităţii Brăilene, ediţia a doua, s-au acordat 14 premii, iar Premiul de popularitate şi l-a adjudecat Inspectoratul Judeţean Şcolar Brăila. care a mai obținut premiul I la secțiunea ”Educație” și la secțiunea ”Mediu”, aici alături de Primăria Brăila, pentru implicarea în acțiuni de plantare copaci în cartierele din Brăila. Președintele organizației municipale a PNL Brăila, Cătălin Canciu a catalogat acest eveniment ca fiind o campanie electorală mascată, cu premianţi agreaţi de PSD. Acesta a declarat că dacă ar fi fost el șeful ISJ Brăila aceste premii nu ar fi existat pentru această instituție.
”Este cu adevărat remarcabilă această recunoaştere publică, având în vedere munca desfăşurată în echipă la ISJ, o instituţie pe care am condus-o până nu demult şi, pe această cale, le mulţumesc tuturor colegilor pentru abnegaţia cu care şi-au făcut treaba.
Am aflat, pe surse, că am fost invitat la această Gală, dar se pare că invitaţia s-a pierdut pe drum, la fel ca celebra „Scrisoare pierdută” a lui Caragiale. Destinatarul, cel care a coordonat educaţia din Brăila cu rezultate foarte bune, timp de peste şase ani, nu a reuşit să intre în posesia invitaţiei, dar nu s-a supărat. Nu s-a supărat, pentru că această Gală nu a fost altceva decât o campanie electorală mascată, cu premianţi agreaţi de PSD.
Pentru obţinerea unui astfel de premiu este nevoie de supunere tacită, bună purtare şi fermoar la gură, „abilităţi” pe care eu, în mod evident, nu le am. Aş putea să pariez că, dacă eram în fruntea ISJ, nu exista niciun premiu. E greu să recunoşti munca unui om pe care nu-l agreezi şi nu-l suporţi la propriu.
Chiar şi aşa, ţin să le mulţumesc pentru premiul acordat Inspectoratului Judeţean Şcolar Brăila domnilor Marian Dragomir şi Francisk Chiriac, cei doi ctitori contemporani ai Brăilei.
Mulţumesc pe această cale şi PSD, care a dus comunismul pe culmi de glorie la Brăila. Sub deviza „Doar ai noştri”, cei doi şefi ai administraţiei locale, deşi încearcă să se ascundă ca o fată mare în spatele justificării că erau puberi la Revoluţie, demonstrează pe zi ce trece că au avut profesori buni şi că sunt supercalificaţi pentru a primi „Premiul de excelenţă în promovarea comunismului”.
Voturile pentru acordarea premiilor în cadrul Galei de Excelenţă a Comunităţii Brăilene au fost cerute de cei care erau în cursă, dar întrebarea este cine a făcut parte din juriu şi care au fost criteriile de jurizare?! După cum spunea Iosif Stalin, un părinte de bază al comunismului, „Nu contează cine votează, contează cine numără voturile”.
Gala de Excelenţă a Comunităţii Brăilene, la fel ca şi Gala de Excelenţă în Educaţie, a fost transformată de şefii administraţiei locale într-o spumoasă campanie electorală de făcut poze şi de cules aplauze, cu scenarii bine gândite, semn că cei doi ctitori au schimbat strategia şi vor să demonstreze că sunt oameni simpli, din popor. Diferenţa este că, în timp ce trei sferturi dintre brăileni câştigă salariul minim pe economie, în Palatul Administrativ salariile încasate, cel puțin al directorilor de departamente, sunt de 5-6 ori mai mari” a spus Cătălin Canciu, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Brăila.
Cătălin Canciu a precizat că printre cei premiaţi se află şi oameni de calitate şi de bună credinţă, și că nu are nici cea mai mică intenţie ca aceştia să se simtă lezaţi. Președintele organizației nubicipale a PNL Brăila a spus că îl întristează gândul că acei oameni au fost victime colaterale în aceste jocuri politice şi este convins că au fost introduşi pe liste tocmai pentru a da valoare şi greutate evenimentului.
