Silviu Mares 11 decembrie 2013
Castigurile la pariuri neimpozitate!

Pariurile in cota fixa, mutuale sau cu contrapartida, vor fi impozitate cu 2% pe castigul net realizat pe fiecare bilet (castig minus pret), in locul sistemului actual, care presupune un impozit de 25% pe castigul net cumulat pe mai multe bilete, a declarat presedintele ONJN, Cristinela Odeta Nestor. De asemenea, pariurile mutuale vor fi liberalizate, iar Loteria Romana isi va pierde monopulul, la solicitarea Comisiei Europene, a mentionat presedintele Oficiului National pentru Jocuri de Noroc. O taxa similara, de 2% pe castig, va fi aplicata si castigurilor din video-loterie.

Castigurile la pariuri neimpozitate!
Castigurile la pariuri neimpozitate!

Guvernul va adopta o ordonanta de urgenta prin care se va stabili ca nu vor mai fi impozitate cu 25% veniturile obtinute de catre persoane fizice din jocuri de noroc tip slot-machine, videoloterie, pariuri in cota fixa, jocuri de noroc on-line, jocuri caracteristice cazinourilor si cluburilor de poker. Impozitul de 25% pe castig va ramane insa in vigoare pentru Loterie si jocuri tip Bingo.

Guvernul va creste taxa de intrare in cazinouri de 20 la 50 de lei, bani care sunt virati la bugetul de stat, intrucat fiscul si operatorii nu pot tine evidenta castigurilor nete ale fiecarui jucator.

In schimb, ONJN si Ministerul Finantelor propun cresterea taxelor platite de operatori, iar in urma noii modalitati de impozitare se asteapta la venituri suplimentare de 34 milioane lei, dublu fata de suma inregistrata anul trecut.

Oficiul National pentru Jocuri de Noroc vrea sa blocheze accesul romanilor la site-urile de jocuri neautorizate in Romania

ONJN discuta cu providerii de internet pentru a bloca accesul romanilor la site-urile de pariuri sportive si jocuri de noroc online detinute de firmele care nu sunt autorizate in Romania si nu platesc fiscului taxa de 0,1% pe mana jucata, a adaugat presedintele Oficiului, Odeta Nestor.

„Ne asteptam sa se autorizeze operatorii de jocuri online, mai ales ca am reglementat zona providerilor de internet, si sper sa reusim sa taiem accesul la site-urile neautorizate. Se va da posibilitatea jucatorului roman sa joace pe toate site-urile detinute de operatori inregistrati in Romania”, a spus sefa Oficiului National pentru Jocuri de Noroc.

Comentarii

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.