Administratie

Casatorie de convenienta depistata de politistii imigrari din Braila

Casatorie de convenienta depistata de politistii imigrari din Braila

Polițiștii de imigrări din Brăila, în urma activităților specifice, au refuzat prelungirea dreptului de ședere unui bărbat de 39 de ani din Turcia, în urma constatării căsătoriei de conveniență cu o româncă. 

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au refuzat prelungirea dreptului de ședere temporară pe teritoriul României unui bărbat de 39 de ani, din Turcia, în urma constatării căsătoriei de convenienţă cu o româncă.

Cei doi au declarat că s-au cunoscut în luna iunie 2017, prin intermediul unei cunoştinţe, iar în luna februarie 2018, cetăţeanul din Turcia a venit în România unde, după câteva săptămâni, a fost oficializată căsătoria.

Ulterior, cetățeanul turc s-a prezentat, cu documentele necesare, la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila şi a solicitat prelungirea dreptului de şedere în scop de reîntregirea familiei.

Conform procedurilor, polițiștii de imigrări au început verificările în cazul celor doi soți, în cadrul cărora au fost efectuate vizite la domiciliul conjugal declarat, discuţii cu persoane din anturajul acestora și alte activități relevante în stabilirea situației reale.

Interviul, considerat un instrument de lucru important în reliefarea vieţii reale de familie, a contribuit, şi de această dată, la clarificarea situaţiei cuplului. Întrebările adresate soţilor în cadrul interviului au vizat demonstrarea realităţii mariajului, cunoaşterea partenerului de viaţă, precum și viața în comun a celor doi. Aceste aspecte au dus la concluzia că cetățeanul turc a încheiat căsătoria de convenienţă, cu scopul de a eluda condiţiile de şedere pe teritoriul României şi de a obţine un document care să-i permită călătoria în alte state europene.

Urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au refuzat prelungirea dreptului de ședere temporară pe teritoriul țării noastre. Pe numele bărbatului, a fost emisă o decizie de returnare de pe teritoriul României, prin care a fost obligat să părăsească țara în termen de 30 de zile.

 

Inspectoratul General pentru Imigrări poate refuza prelungirea dreptului de ședere solicitat în baza căsătoriei dacă, în urma verificărilor efectuate, se constată că acea căsătorie este de conveniență.

Pentru a preîntâmpina astfel de situații, Inspectoratul General pentru Imigrări întreprinde toate măsurile necesare pentru prevenirea, descoperirea și combaterea acestei practici, luând în considerare atât importanța vieții de familie, cât și respectarea legislației în domeniul migrației, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

De asemenea, polițiștii de la imigrări invită solicitanţii să utilizeze aplicaţia online de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru reducerea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a documentelor.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •