Cultura

Cartea, prietenul intelept

Cartea, prietenul intelept

Prietenii cărților s-au întâlnit joi, 25 ianuarie, la Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila, în cadrul Proiectului Județean ”Amicii alimentației, sportului și artelor”.

Ideea proiectului s-a născut din experiența ultimilor ani de activitate, în care s-a observat modul în care elevii își petrec timpul liber, comunică virtual, în detrimentul activității directe, în aer liber, în bibliotecă, în săli de festivități,  prin intermediul cărora se vor dezvolta fizic și psihic armonios.

Prin acest proiect se vor stabili relații de colaborare între școlarii și preșcolarii diferitelor școli și grădinițe din județul Brăila.

Muzica, desenul, sportul, alimentația sănătoasă, dramaturgia vor fi ,, punți’’ prin intermediul cărora copii de vârste apropiate se vor împrieteni. Astfel, vor trezi în copii dorința de a petrece altfel timpul liber, alături de prieteni.

Proiectul este la prima ediție și își propune o serie de activități atractive pentru copii având ca teme: Cartea, prietenul înțelept, Portretul amicului meu, Fructele și legumele, prietenele noastre, O floare zâmbește când un amic o îngrijește, Muzica populară și voia bună ne adună, Copilăria marilor scriitori interpretată de amicii artelor, Exercițiul fizic ne adună să petrecem împreună și se va finaliza cu activitatea ,,Amicii se întâlnesc și activitățile și le reamintesc”-masă rotundă.

Activitatea Cartea, prietenul înțelept a debutat cu o primă etapă în care bibliotecara Doina Stanciu i-a implicat direct pe cei mici. Aceștia au descoperit ce conține ludoteca, cum sunt cărțile așezate în bibliotecă, au discutat despre împrumutul cărților, despre scriitori, cei care creează poveștile și poeziile pe care ei le ascultă sau le citesc. Călătoria a continuat cu prezentarea unei cărți de către Armanda Filipine, urmată de prezentarea cărților realizate de fiecare pereche de copii  a instituțiilor partenere. În final, copiii au realizat împreună cărți de povești, care au fost expuse.

Instituția care coordoneaza proiectul ,,Amicii alimentației, sportului și artelor” este Școala Gimnazială ,,Fănuș Neagu”, reprezentata prin echipa de proiect formata din doamnele profesor pentru învățământul primar Virginia Nedelcu, Luciana Rădulescu, Adina Costea, Georgeta Vasilica Lazăr, Angelica Șușu și Doina Șergan, având sprijinul doamnelor director, profesor Roxana Vasile și profesor Petruța Calu.

Partenerii din acest proiect sunt: Biblioteca Județeană Panait Istrati, Palatul copiilor, Liceul de arte ,,Hariclea Darclee”, Școala Gimnazială Mihu Dragomir, Grădinița nr. 7 ,,Lizuca’’, Grădinița nr. 51,, Așchiuță’’, Școala Gimnazială Romanu și Școala Gimnazială  Siliștea. Cu totii au călătorit în lumea cărților, alături de elevii și preșcolarii lor.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •