Sport

Caracuda și Iconaru tripli campioni naționali școlari

Caracuda și Iconaru tripli campioni naționali școlari

La sfârșitul săptămânii trecute s-au desfășurat la Pitești Campionatele Naționala Școlare de atletism. Sportivii brăileni au avut rezultate de foarte bune, dominând probele de garduri, dar și cele de viteză. Alexandru Iconaru şi Andreea Caracuda au fost cei mai medaliați atleți brăileni, ei devenind tripli campioni naţionali şcolari.

Alexandru Iconaru, sportiv cu dublă legitimare LPS Brăila/CSM Oneşti, pregătit de profesorul Fănel Ionescu, a câştigat probele de 110 m garduri şi 100 m plat cu 13:89 secunde, respectiv 10:69 secunde. Cu aceste rezultate sportivul brăilean şi-a îndeplinit baremurile de participre la Campionatul European de atletism.

Iconaru a bifat cea de a treia medalie de aur la finalul probei de ştafetă 4X100 m plat, iar la 200 m plat s-a clasat pe locul al doilea, timpul realizat de atletul brăilean fiind 21:78 secunde.

Andreea Caracuda, atletă cu dublă legitimare LPS Brăila/CSM Oneşti, pregătită de profesoara Sica Lazăr a câștigat trei medalii de aur, la 100 m garduri cu timpul de 14:45 secunde, la 100 m plat, cu timpul de 12;16 secunde, ambii timpi reprezentând recorduri pesonale. Al treilea titlu de campioană naţională școlară a fost adjudecat în proba de 200 m plat, timpul realizat fiind 24:49 secunde.

Bianca Toader de la grupa profesorului Nicu Roată a cucerit argintul în proba de 100 m plat, timpul realizat de ea fiind 12:59 secunde, iar la 200 m plat a ocupat locul al şaptelea. Robert Simion, sportiv pregătit de profesoara Sica Lazăr, a cucerit medalia de bronz la 110 m garduri, cu timpul de 15:14 secunde şi a devenit campion naţional în proba de ştafetă 4×100 m plat. Mihaela Milea, atletă de la grupa profesorului Nicu Roată, a bifat locul al treilea la 100 m garduri, iar Robert Hariga, de la grupa profesoarei Sica Lazăr a devenit campion naţional în proba de ştafetă şi s-a clasat pe poziţia a şasea la 110 m garduri. Andrei Creţu, legitimat la LPS Brăila/CSM brăila, pregătit de profesoara Anilena Anton, a cucerit medalia de aur cu ştafeta de 4×100 m plat şi a ocupat poziţia a şaptea la 110 m garduri.

Andreea Dinu s-a clasat pe locul al cincilea la 400 m garduri şi pe locul al şaptelea la 100 m plat.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •